nordiccap-np58-1

unitedingreen-logoVi närmar oss upploppet av United in Green, vi är på dag 6 idag! Imorgon är det Nailart Sunday, det missar ni väl inte? United in Green samarbetar med Nailart Sunday, så försök ha något litet grönt i era nailarts åtminstone. Temat är kärlek, det universiella medlet mot depression.

Idag tänkte jag ta upp det här med jämförelsesjukan som nog drabbar de flesta då och då. Jag vet att jag före mens är extremt sårbar och gärna surfar runt och sjuder av avundsjuka. Alla har bättre liv än jag, alla är mer lyckade och har fler vänner. Det är livsfarligt att jämföra sig med andra.

Hur gör ni för att undvika detta? Stänger av Facebook? Oavsett vilket, det är ju inte fb som är problemet utan just att folk inte framställer sanningen i bloggar eller på fb. Det är en redigerad putsad bild, det är inte sant. Så skit i vad andra gör och njut av ditt eget liv!

Dagens lack kommer från Star Nails – NP62, eller om det är Nordic Cap de heter? Någon som kan ge klart besked där? Detta är en av mina absoluta favoritlack för tillfället, jag älskar färgen! En illgrön nästan neonig nyans, kanske något för gul men ändå tydligt grön. Härlig, precis vad jag behöver såhär när det börjar mörkna.

Här är det två lager, lättlackat och torkade hyfsat snabbt.

Vad tycker du?

nordiccap-np58-2nordiccap-np58-3nordiccap-np58-4nordiccap-np58-5

Koder, ladda ner textfilen nedan!
→ InLinkz till samtliga dagar för United in Green
→ Koden för idag torsdag

 
[inlinkz_linkup id=450862 mode=1]

 1. Det är en härlig nyans, älskar allt som är knalligt.
  Men jag kommer inte in idag heller och eftersom jag inte minns var man klistrar koden för dagen så väntar jag :)
  Ha en härlig Lördag Karin.

 2. Jättehärlig färg och skimret gör det ännu lite finare!

  Jag har aldrig upplevt den där jämförelsesjukan som så många upplever när de hänger på sociala medier. Jag tycker det är helt naturligt att man bara visar upp ögonblick som är extra härliga. Jag vill inte dela med mig av mindre härliga saker som bråk med sambon, vardagstristess eller annat med alla de jag har på Facebook. :-)

  • Klart du inte vill visa upp det, just för att du är rädd vad andra ska tycka… Tror alla lever under tunga ok av normer tyvärr.

 3. Men åh! Wow! Vilket härligt lack. Det här måste jag skaffa mig.

  Visst är det tragiskt, det som händer på nätet nu. Folk lägger upp sina perfekta, kanske påhittade liv och censurerar det dåliga. Jag kan emellanåt spy på Facebook men ändå sitter jag där och skrollar igenom flödet med alla perfekta middagar, tjejträffar och nystädade hem. Huuu. Eller alla resor och spännande saker folk upplever. Och där sitter man i soffan och surar och får för sig att alla andra har mer spännande liv än en själv.

  Kollade Skavlan igår där en kvinna var gäst som pratade om hur ”skadligt” internet är. Det enda folk kan är att lägga ut sina middagar och selfies på nätet men när de sedan ska träffa folk vet de inte hur de ska göra. Jag och mamma var i Gbg för någon månad sedan och skulle ta en fika. Vi upptäcker då ett gäng tjejer i tonåren som också fikade. Dock pratade ingen. Alla satt med varsin mobil och grejade med den. Helt sjukt.

  Lång kommentar där. I alla fall. Mitt inlägg kommer inom kort. :)

  • Ja, visst är det så. Blir så trött på fb ibland, som tur är ingår jag i flera grupper där livet är lite mer realistiskt. När vi går på cafe så sitter vi ofta med mobilen, men då har vi kanske tagit en promenad först utan telefonen osv… Jag tycker den är ett andningshål för mig, även om jag verkligen surfar alldeles för mycket!

 4. Tror märket heter Nordic Cap. Verkligen läckert – priset är ju ett mirakel med tanke på hur vansinnesläcker färger är! =) Missade att vara med igår, somnade på soffan och sedan var det för sent… =) Håller inte med om att Internet är så skadligt. För oss blyga och introverta kan det vara en livlina… Men som allt annat kan det ju missbrukas. Jag tror mänscher i allmänhet måste SLUTA jämföra sig själva och sluta kolla på vad andra ”har” (eller inte) och försöka se det man har själv och hitta tacksamhet för det… Den som har mest vänner när vi dör dör i vilket fall som helst… Ha en fin lördag alla! =)

  • Tack!
   Ja det är absolut skitbra för oss blyga och introverta, jag skulle också vara heeeeeelt ensam utan internet. Men det skadar ju oss mest, som inte har vänner att glamma på fester med. Det är en evig kamp att hitta sin egen lycka tycker jag.

 5. hmm vet inte vad jag tycker om lacket. alltså jag tycker det är coolt men jag vet inte om jag passar i det, har inget i en sån nyans, kanske dags att skaffa sig :D är med idag med ett holografiskt layla.

 6. Skojig färg och fint skimmer!

  Jämförelsesjukan är inte att leka med! Det hjälper ju inte alltid att man förstår intellektuellt, ibland drar jämförelserna iväg på ett dumt sätt ändå….

 7. Lacket är helt underbart!

  Den där jämförelsesjukan kan drabba mig också lite då och då, även om jag förstås inser att det förmodligen inte är så himla perfekt som det framställs när man surfar runt på bl.a FB. Tror det är anledningen till att jag mer sällan skriver inlägg där faktiskt.

Comments are closed.