26 april, 2024
Okategoriserade

Läka blåmärken snabbare

Jag har otroligt lätt för att få blåmärken, bara jag går emot något får jag ett stort märke. Nu med budjobbet har jag fått benen översållade av fula märken och rekordet slog jag i torsdags. Som ni ser på bilden har jag fått ett stort märke på sidan av knät, stort som halva handflatan ungefär. Nu har det ju naturligtvis läkt en aning, det var riktigt blått förra veckan. Men det är fortfarnde smärtsamt givetvis. Så idag köpte jag Hirudoid, en kräm som innehåller Mukopolysackaridpolysulfat (säg det snabbt 3 gånger!) och som påskyndar läkningen av blåmärken och inflammationer i venväggar.

Svårt att veta om det fungerar då jag ju inte har något att jämföra med, men det är ett tips iaf om du lätt får blåmärken. 85 kr på Apoteket.

9 tankar på “Läka blåmärken snabbare

  1. smörj bara halva blåmärket. Kanske går att se skillnad på det sättet eller så funkar det inte alls. Kan ju hända att krämen sprider sig för mycket eller något.
    .-= » Sannas senaste inlägg: Äntligen helg =-.

  2. Hmmm. Smart salva om den nu fungerar! Det är ju inte särskilt kul med blåmärken på både armar och ben om man nu vill ha en fin ärmlös klänning någon gång, och eftersom jag också får blåmärken jämt och av just ingenting, är det ju fiffigt med något som läker ut dem pronto :) Jag har en massa blåmärken på baksidan av vaderna just nu, och det är ju minst sagt skumt!

  3. Som blivande sjuksköterska intygar jag att den funkar. Används ofta vid knäledsoperationer då blodansamlingen kan bli så tjock att stödstrumpan sitter åt mer än nödvändigt.
    .-= » Elenas senaste inlägg: Pink Panther Konad =-.

  4. Sanna: Oh, det lär jag ju missa vilken jag har smörjt och vilken jag har missat, haha!

    Veronica: Samma här – har ingen aning om hur jag lyckades få ett så stort blåmärke på benet!

    Moonstruck: Ja, den bör väl halvera läketiden iaf och det är ju bra. Undrar varför man så lätt får blåmärken…

    Elena: Va bra med ett riktigt intygande!! Tack!

  5. Jag har också lätt för att få blåmärken, jag testade salvan på en blåtira en gång som jag av kosmetiska skäl ( ja man vill väl aldrig ha synliga blåmärken men uppträder de i ansiktet känns det extra angeläget att få bort dem) ville få bort så snabbt som möjligt men jag är tveksam till om det hjälpte. Blåtiran existerade lika länge som mina övriga blåmärken jag emellanåt får brukar göra men det är möjligt att formen och färgen ändrade karaktär på ett annat sätt när salvan användes mot hur det vanliga läkningsförloppet ser ut, jag vet inte – bara en spekulation.Ska bli intressant att se hur du upplevde resultatet, du kan ju fota dag för dag och spara för framtida jämförelser om inte annat.

  6. Jag har JÄTTELÄTT att få blåmärken efterssom jag har Blödarsjuka (den svåraste formen) och om salvan funkade så skulle den vara gett mirakel för mig!

  7. Har testat krämen, den fungerar ganska bra. Har lätt att få blåmärken och spelar innebandy, kul kombination! Jag tycker att blåmärkena försvinner snabbare med krämen. Jag lärde mig ett par andra bra tips på Blåmärken.com. Testa även att skölja blåmärken med kallt vatten direkt om det är möjligt, det hjälper för mig

Kommentarer är stängda.