27 april, 2024

Pret-ty-tema: Hudvårdsrutiner

Veckans tema att blogga kring för nätverkarna på PRET-ty lyder: Hudvårdsrutiner. Det är Fåfängan som är nyfiken på vad vi har för vanor, vilka favoritprodukter som står på hyllan i badrummet, om vi unnar oss ansiktsbehandlingar etc.

Jag har ju som bekant problemhud. Fet och ganska oren med en del vuxenfinnar. Inte så mycket pormaskar men det bryter ut ibland stora inflammerade blemor främst längs käklinjen. Jag har fått råd av Jean om hur jag ska göra, men jag lever på existensminimum så några inköp av Jan Marini har tyvärr inte blivit av än.

Idag tvättar jag av mitt smink med Kiehl´s Foaming Non-Detergent Washable Cleanser. Den löddrar fint och tvättar bort sminket. Dock biter den inte helt på ögonskuggan etc så ibland måste jag även använda min makeup-remover från Mary Kay. Den är oljefri och är riktigt behaglig att använda runt ögonen.

Efter att jag tvättat mig använder jag min Boots no 7 Protect & Perfect, mest runt ögonen och pannan. Den tub jag köpte till jul är nu nästan helt slut – men jag ska faktiskt ersätta den med ett serum från Forever Living Products som verkar jättespännande! Jag får skriva om den när jag fått hem den, den är så ny så den inte finns med på hemsidan ens!

Just nu använder jag dr. Brandts Lineless cream som jag skrev om tidigare att jag fått som prenumerationsgåva av Elle. Den luktar lite konstigt och den är brun som sagt, men den är skön! Går in snabbt och känns verkligen behaglig. Det står på den att den är för torr och normal hy, så jag med fet hud tänkte att det går inte alls. Men den är jättebra, blir inte blank alls! Helt otroligt! =) Dessutom har jag alltid ett lager läppbalsam under natten, mina läppar blir alltid väldigt torra och spruckna direkt annars.

På morgonen duschar jag oftast, så oftast tvättar jag mig inte alls på morgonen. Jag smörjer bara in mig med dr. Brandt och innan jag applicerar min foundation lägger jag på ett tunt lager Matte Touch från YSL.

Hur gör du?