Pamsan säger:
När kom du på idén med nailmail och vad var det som fick dig att starta företaget?

Det finns faktiskt ett exakt datum: den 5e oktober 2008. Jag och Anders hade haft inflyttningsfest och vi bakisslöade framför teven tillsammans med en kompis. Jag tänkte lacka om naglarna och blev irriterad över att jag inte hade några roliga lack alls – och inte heller hade råd att köpa några. Tog väl en halv minut eller nåt så hade jag formulerat affärsidén, prenumeration på nagellack!

Det var den bästa sortens idé, utifrån ett behov helt enkelt!

Favoritnagellacksmärke?

Av dem vi hittills kört är det nog ändå Nubar. Rent kvalitetsmässigt och färgurval. Zoya ligger bra till också måste jag säga!

Jag är förutom smink- och nagellacksgalning väldigt musikintresserad och älskar att lyssna på musik. Vad lyssnar du helst på för musik? Favoritlåt, favoritartist, favoritgenre?

Åhh, kunde du inte frågat detta för 12 år sedan, då hade det varit så mycket enklare att svara på! ;-) Då var det grunge för hela slanten, Nirvana, Stone Temple Pilots, Red Hot Chili Peppers bla. Nu måste jag tyvärr säga att det blir mycket P3s topplistemusik. Favoriter är Coldplay, Moneybrother, och en massa massa annat. Är dessutom uppvuxen med en äldre bror som lyssnade på 80-talsmusik och älskar alla gamla hits!

– – –

Kissen säger:
Musik var ju redan taget så jag frågar om film istället! :) Vad gillar du för filmer? Favoriter, genrer osv.

Animerad film! Älskar ”tecknat”! Och dramafilmer, och action, och sci fi, och komedier… Jag ser det mesta, men animerad film går alltid hem. Favoritlistan är jättelång, men ett urval då: Wall-e, American Beauty, Gladiator, Fight Club, Matrix 1, Alien, Star Wars, Sagan om Ringen-trilogin, Ice Age, ….. osv osv osv….

– – –

Sara säger:
Om du bara fick välja tre nagellack (inte märken alltså, utan tre faktiska lack) som du skulle använda resten av livet, vilka skulle de vara då?

Resten av livet? Yikes!

Ok, Zoya Ki (eller Nubar Peacock Feathers – de är rätt lika), Nubar Sphinx Purple och NfuOh nr 59 kanske? Svart och rött flakelack går att variera på olika sätt.

Och vilka är dina tre favoriter bland alla grymma beuty bloggar?

Återigen jättesvårt, men jag väljer de som får mig att säga ”ooooh” när jag går in. Där ingår Drenched in Color, Rouaa och Linda Hallberg – de är skickliga, kreativa och otroligt inspirerande! Sedan finns det givetvis bloggare som jag gillar för att de är så oerhört sympatiska och mysiga också! :D

– – –

Lina (Niizza) säger:
visa gärna en bild på din absoluta favvo-sminkning genom tiderna!!

Jag gillar starka, välgjorda mejker – såna har jag ju ändå några att välja mellan. Får visa några stycken istället. Klicka på bilden så kommer ni till originalinlägget!


vilket av alla sminkmärken är din favorit, om du bara får säga ett??

Mac, tror jag. Jag är inte en Mac-fantast nu, men skulle jag bara få välja ett märke resten av livet skulle det nog vara Mac. Benefit på andra plats.

– – –

Sofia säger:
Jag skulle vilja ha tips på ett bra budgetmärke när det gäller smink, om du vet något?

Make Up Store är faktiskt klassat som ett budgetmärke med tanke på kvalité och urval. Men annars är Lumene ett bra märke till lågt pris. Alltså, egentligen – titta på Åhléns och deras ”billig”-sida, där har du IsaDora, Lumene, Maybelline, MaxFactor, Lóreal och Viva La Diva – alla de är bra och prisvärda märken med bra urval.

Dessutom skulle jag, som nästan bara äger billigt hm-smink, vilja veta om du verkligen tycker att högre pris=bättre kvalitet när det gäller mejkgunk?

Nja, både och. Visst är det så att Buy Quality Cry Once gäller även smink, men eftersom alla äger alla behöver du inte köpa Lancome för att få bra smink utan det räcker med att köpa Lóreal. Tex deras hudvård, allt som Lancome kommit med och som kostar 500 kr för en liten burk, kommer som ett billigare alternativ från Lóreal året efter. Lóreal är helt enkelt Lancomes billigare syster.

I en del fall betalar du helt klart för märket och hypen, som Benefit. Så bra är dom inte, men de har en stor hype och söta förpackningar. Däremot tycker jag inte att man ska köpa billigt skitsmink, speciellt inte sånt som kommer i en portfölj i form av Marktwins. Lägg pengar på en riktigt bra foundation, så kan du köpa budget på resten.

Samt därtill är jag lite nyfiken på vilken mejkprodukt som du lagt mest pengar på, är det Manly-paletten eller kanske någon dyr foundation?

Nejdu, Manlypaletterna betalade jag bara runt 500 kr för för 240 skuggor och frakt från Hong Kong (enormt paket fyllt med bubbelplast) så relativt sett var de inte så dyra. Hade jag köpt 240 MUS-skuggor hade jag fått betala drygt 31 000 kr – även om det är mer i deras förpackningar.

Dyrast var nog snarare Benefit Dallas, ett rouge för 36 euro. Ja, 36 euro. Lite spontant köp kanske! De foundations jag har i de dyrare skiktet har jag fått i present så de har jag inte betalat själv! ;)

– – –

Sofia säger:
Jag kom på en sak till jag vill fråga, eller egentligen är det inte en fråga utan mer en önskan ;) . Som du ju så väl känner till så är jag inte alltför intresserad av nagellack men häromdagen såg jag en sådan tuff grej att till och med jag blev nyfiken. Det var en tjej som hade melerat sina naglar, det tyckte jag var grymt snyggt! Kom mitt i diskussionen så jag vet inte alls hur man lyckas med detta, men då du nog har mer koll tänkte jag därför fråga dig om inte du kunde testa att göra något sådant? Om du vill/kan/har lust vill säga, jag skulle iallafall tycka det var roligt att se.

Ja, marmorering är ascoolt! Antar att du menar marmorering med melering? Jag har tänkt testa det ett tag, så det ska jag visa – kanske tom i helgen!

Här finns en film så länge på hur man gör:

– – –

Tack för alla roliga frågor!!! :D

Okategoriserade
  1. Saintbella: Vilket inlägg, frågeinlägget? Haha, det hade varit kul faktiskt! Nej, vi är inte gifta – än, men det lär vi väl göra nångång. Vi har inte råd bara så det får bli ett senare projekt. =)

  2. Tack för alla svar! Naturligtvis menar jag marmorering, inte melering… ehhh, jag skyller på tidpunkten på dygnet eller nåt ;). Vad det gäller budgetmärkena så blev jag tyvärr inte mycket klokare. Du svarade i och för sig på min fråga men då de nämnde typ alla billiga märken jag känner till så hjälpte det ju föga. Jag är en snålis, jag vill inte lägga en halv förmögenhet på smink men samtidigt känner jag att jag har köpt så mycket skitprodukter genom åren bara för att jag inte ville lägga några kronor extra (snålis it were ;) ). Jag kanske skulle ha formulerat frågan lite annorlunda, för det jag var ute efter var egentligen att få din åsikt om ett prisvärt budgetmärke. Som sagt, mycket skräpsmink har inhandlats genom åren, det var ju visserligen många gånger väldigt billigt men inte så prisvärt. Är inget större fan av t ex Isadora men visst är sminket billigt, det kan man inte bortse ifrån. min fråga till dig lyder alltså; Vilket budgetmärke, är enligt din åsikt, mest prisvärd?

    • Sofia: Det beror ju på hur man räknar! Hur snabbt de tar slut? Hur bra de är? Hur mycket de kostar per ml? Jättesvår fråga!
      Köper du en riktigt bra foundation från Lancome för 300-400 kr är den dryg eftersom den är så bra = billigare i längden. Köper du billigt skräp från HM tar de slut fortare eftersom de täcker dåligt etc. Om du är ute efter ögonskuggor skulle jag köpa en schysst palett från HM, med en bra primer under är tom de bra. Mascara finns bra tex Yves Rocher eller Max Factor. Läppstift och Läppglans är Maybelline bra tex. Bara ett märke är svårt att säga ser du!
      Kanske skulle du kolla in Face eller Make up store? Eller Mac even!

Comments are closed.