mermaidsdream-vs-turquisedust-1

Köpte lack hos Gina Tricot häromdagen och valde ett som jag tyckte påminde väldigt mycket om Deborah Lippmann’s Mermaid’s Dream. Lacket heter Turquise Dust men vid en närmare jämförelse påminner de bara om varandra – de är inte dupes.

Deborah Lippman – Mermaid’s Dream har en mer turkos nyans med blått glitter. Finishen är lite metallisk och ser ut att spricka lite, vilket beror på den finmalda glitterbasen. Gina Tricot – Turquise Dust å andra sidan går mer åt grönt och har en blankare finish men innehåller också blått glitter. På bilderna har jag inget topplack men Turquiste Dust känns nästan slät medan Mermaid’s Dream är skrovlig. Av erfarenhet vet jag att den sistnämnda behöver sisådär 10 lager topplack också.

Utan topplack är Mermaid’s Dream nästan ”matt”, alltså den reflekterar inte ljus lika mycket som Turquise Dust.

Nedan ser ni skillnaden på ett lager, två och slutligen tre lager. Redan vid första lagret är Mermaid’s Dream så mycket mer pigmenterad och skimrig. Turquise Dust är pek- och ringfingret, Mermaid’s dream på lång- och lillfingret.

mermaidsdream-vs-turquisedust-2mermaidsdream-vs-turquisedust-3

mermaidsdream-vs-turquisedust-4mermaidsdream-vs-turquisedust-5

mermaidsdream-vs-turquisedust-6mermaidsdream-vs-turquisedust-7

Min bedömning är alltså att de är lika, åtminstone i flaskan. Men väl på nageln är det stor skillnad och jag föredrar Mermaid’s Dream då den har en vackrare grundfärg.

 

    • Jag tror att det är fotot som luras lite, det var inte så väldigt likt ändå. Men det är helt klart fint och absolut givet prisskillnaden! =)

  1. Bra jämförelse! Jag kan ändå tycka att de ser rätt lika ut på nageln när man lagt flera lager, asså på de understa bilderna. Då har jag svårt att se skillnad faktiskt. Snygga är de!

  2. Har också svårt att se skillnad på sista bilden. Tycker att på första bilderna ser det ut som essie on a silver platter:)

  3. Gillar båda och har båda. Fast kan hålla med om att Mermaid’s Dream har bättre grundfärg så den får nog mina ögon att glimra lite mer. :D

Comments are closed.