26 april, 2024

Dagens: Lättja

Idag är temat i vår serie De Sju Dödssynderna Lättja. Jag har alltid undrar varför lättja ses som en dödssynd, men jag kan tänka mig ett det i ett brukssamhälle där man inte bara kunde gå till affären för att skaffa mat inte var så lämpligt om man låg i soffan hela dagen. Det är dock en av mina favoritsysselsättningar och nåt jag gör utan dåligt samvete.

Idag ska jag dock snart iväg till pappa, får se vad han sätter mig i för arbete denna gång. Fixa accossiationer till olika filtyper på datorn kanske? =)

Idag har jag grundat med Paint Pot Blackground igen – får inte till det så kan någon Snälla, Snälla ge mig lite tips! – och därefter två olika ljusblå skuggor från Manlypaletten. Upp mot ögonbrynet Vanilla Sky från TINte. Kajalen är från MUS och heter Secret Agent. Blå mascara från IsaDora.

6 tankar på “Dagens: Lättja

  1. Vad är problemet med Blackground? Jag använder mina paint pots som bas och lägger då dem med syntetpensel över hela ögonlocket och upp till brynet (inte alltid Blackground dock…). De har en nackdel i att de snabbt torkar och blir sidenmatta och då fäster inte pigmenten lika bra som i en oljigare bas, men det kanske inte är det du undrar över. På mig försvinner basfärgen rätt totalt med pp. Alltå det syns inte om jag har en naturvit eller en svart på själva ögonlocket. Under en transaparent frg som en highlighterskugga t.ex syns dock skillnaden.

    Sminkans senaste bloggpost: Killer Kali

  2. Jag tycker att det blev jättefint! Hmm, säger nog som Sminkan om Blackground. kan ju tillägga att jag nog inte skulle använda blackground i en sminkning som denna, det är framför alt en bas jag använder till sotningar, svårt med ljusare skuggor ovanpå skulle jag tro.

    Emma Ps senaste bloggpost: Killer Kali

  3. Emma: Jo, hade också tänkt använda den till mörka sotningar. Men testar ju lite nu så vi får se.
    Tack iaf! :D

Kommentarer är stängda.