24 april, 2024

Hundträff med Lovely Megan’s Eurasier

eurasier-1

I söndags var mamma och jag på hundträff med 11 eurasier, ute vid Aborreberg. Det var Lovely Megan’s kennel som höll i träffen och jag tror alla eurasier kom från hennes kennel.

Eurasier är en korsning av tysk spets/wolfspitz med hanar av chow chow och 1972 parades wolf-chow-hundarna med samojedhund. Det är en tystlåten, familjetrogen sällskapshund utan jaktinstinkt. Eurasiern är en självsäker och lugn hund som är uppmärksam och har god anpassningsförmåga och hög retningströskel. Eurasiern finns i nästan alla färgvariationer. Tungan kan vara rosa, blå eller blåfläckig. En hanhund blir ca 52-60 cm hög, och väger ca 23-32 kg. För en tik är siffrorna 48-56 cm respektive 18-26 kg. (fakta från Wikipedia)

Jag upplevde att de var ganska privata, de sprang fram till mig ibland men de var inte hälsiga, höll inte på och hoppade på mig eller tvingade sig på mig. De var väldigt glada och lekte mycket med varandra, men inte på ett bjäbbigt sätt. Förhoppningsvis kommer mamma skaffa en sådan sötnos om något år, när hon går i pension. Det blir väldigt roligt iaf!

Nu bildbomb!

eurasier-2eurasier-3eurasier-4eurasier-5eurasier-6eurasier-7eurasier-8eurasier-9eurasier-10eurasier-11eurasier-12eurasier-13eurasier-14eurasier-15eurasier-16

14 tankar på “Hundträff med Lovely Megan’s Eurasier

  1. Ja dessa hundar är helt underbara <3 Vad kul ni kom med och hoppas mamma tar en snart hon kommer inte ångra sig. Vad du är duktig med Kameran önskar jag med hade en bra vill så gärna fota. Ha det bra Whildas Matte Maria
    Min Whilda har Megan som mormor

  2. Fina bilder! Var hundarna inte från min kennel, så var de släktingar till mina iallafall (ett par barnbarn).
    Det var kul att ni kom och fick se ett helt gäng av denna underbara ras :-)

    Välkomna igen!
    God fortsättning/ Suzanne, Lovely Megan’s

  3. Så tråkigt att vi inte kunde vara med på promenaden, har inte missat en enda tidigare. Såå fina bilder du tagit, hoppas ni följer med någon mer gång. Hoppas att det blir en Lovely Megan’s valpar som ni skaffar så småningom, vi är ett härligt gäng :)

    1. Tack så väldigt mycket!
      Jag skulle tro att mamma kommer köpa från Megans helt klart. Vi fick bra intryck av henne och hennes kunskaper =) Och då ses vi ju igen!

  4. Vilka härliga bilder du har tagit! Vet att det inte är det lättaste att fota hundar! Vi har själva två stycken Eurasier-tikar från Lovely Megan’s och jag kan intyga att det är en helt fantastisk hundras! Vi har inte ångrat en sekund att vi skaffade dessa underbara tjejer! Kul att ni deltog i en av alla mysiga Eurasier-träffar :-)

    Hälsn/Susanne, lycklig Eurasier-matte :-)

    1. Tack så mycket!
      Ja lite svårt att fota på marknivå med en knäskada, så är väldigt nöjd att de blev så bra ändå. Vi lär säkert ses igen! =)

  5. Jätte fina bilder och din mamma kommer inte ångra sig över valet av ras :-). Alla hundar är mer eller mindre släk med Suz hundar, förutom våran maskot Zorro ;-) Hoppas vi ses igen. Hälsning Jenny, Ibixys kennel

Kommentarer är stängda.