Ah, den ljuva vreden! Härliga destruktiva känsla som förstör så mycket. Nåja, min ilska har mildrats med åren och med rätt pojkvän som fattar att diskutera. Ni kan ju fråga min mamma hur jag var som tonåring, jag tror hon gärna sålt mig till närmsta slavhandlare då om det varit möjligt. Som tur är har vi en väldigt nära och fin relation idag.

Jag har också insett att vrede inte direkt löser så mycket, det är bättre med tålamod och lite humor. Självklart är färgen röd idag, röd av vrede har ni väl hört? Ilskna till nu mina vänner!

Men detta är Wikipedias definition av Vrede:

Vrede, raseri, ursinne, indignation, ilska, argsinne, är en känsla. Ur psykologiskt perspektiv är ilska ett sätt att kontrollera sin rädsla och/eller ångest.

Vrede räknas också inom katolsk kristendomen som en av de sju dödssynderna.

Idag är det förresten Påskafton också! Efter fyrtio dagar var fastan över. Nu blev det till att städa och feja och frossa i den tidens festmat: ägg, risgryns- eller korngrynsgröt. Det var fritt fram att äta så mycket man orkade. Traditionen med vackra, målade ägg lever vidare. Redan på 1200-talet förekom sådana ägg, som fick sin vackra färg av lökskal.

Påsklamm är en 1900-talssed, inspirerad av Bibeln. Ägg symboliserar livet eller pånyttfödelsen. Men en annan förklaring till varför vi äter ägg, är att det var på våren som hönorna började värpa igen. Avlossandet av påsksmällare kom till för att skrämma hemvändande påskkäringar.