Bjuder på en helt oredigerad bild från dagens fotopromenad.

Den här lönnen står nere i hamnen, jag har massor med bilder på den där omgivningen syns som jag kommer visa senare. Den här har jag inte beskurit, ändrat färger (inte ens vitbalans), tagit bort brus, lagt till vingnette eller något annat trix.

Rakt ut ur kameran.

fall-2013

 

Fotad med Canon EOS 60D, Canon 50 mm f8.0 1/8000 ISO 5000

  1. Jättefin! Färgerna är helt underbara nu!

    Programmen brukar ju vara optimerade för dagsljus, man brukar sällan behöva korrigera vitbalans utomhus om man inte har några särskilda färgreflexer. Fast jag blir lite nyfiken på varför du valt ISO 5000? Med lägre ISO och längre slutartid hade himlen blivit mindre brusig. Och just denna bild behöver ju inte 1/8000 i slutartid. Fast det var kanske sportfoto precis innan? :-D

    • Att det var 1/8000 berodde på ett misstag, jag fotar alltid helt manuellt och hade kommit åt ratten med vantarna. Därför blev det så högt iso också. Men jag tycker inte det gör så mycket att bilderna är lite brusiga.

      =)

Comments are closed.