26 april, 2024

Rouaas vax – för svårt för mig!

Har de senaste dagarna försökt få till Rouaas vax, det med 2 dl socker, 1 dl vatten och typ 1-2 tsk citronsyra. Igår kokade jag det i 5 timmar (ok, lite överdrivet, 20 minuter kanske det bara var), sedan fick det svalna men det var bara en enda sörja som inte gick att arbeta med. Kokade det lite till i morse men samma resultat då – fast färgen blev mörkare – efter att det svalnat. Kanske var det i själva verket perfekt, men det var ju bara en enda smet som inte gick att knåda ihop.

Sista chansen var att koka lite i mikron, men då blev det helt stenhårt istället. För göra ett nytt försök en annan dag!

7 tankar på “Rouaas vax – för svårt för mig!

  1. Tjo! Allt bra? Själv är jag tillbaka på jobbet och känner mig inte alls så motiverad. mest trött efter den här resan. Hittade inget smink till dig tyvärr. Letade lite men tiden går så fort så man hinner knappt göra hälften av man tänkt innan man måste åka hem igen. Galet med hemmagjort vax men smidigt om du får det att funka.

  2. Ja det få sminkställen vi sprang förbi hade inte det du ville ha. Jag har ju liksom ingen koll på vart man ska när det gäller sång. :) Du får ge adress nästa gång. :)

  3. Du skulle ha gått till Mac helt enkelt, men ja, ska fixa adress nästa gång. =)

Kommentarer är stängda.