28 mars, 2024

Städlördag

Vi har tillbringat dagen med att städa. Anders har sorterat surdeg 1 – vår Expedithylla som varit full med papper och böcker in absurdum. Nu är den städad och i ordning! Blir lite skönare att arbeta när det inte är stökigt bakom ryggen.

Själv har jag gjort surdeg 2 och 3, 4 och 5 tar jag en annan dag (rensa ut garderoben och skriva förteckning på alla lack).

 

image
Alla lack i sina Helmerlådor. Inte räknat dem ännu!

Surdeg 2 var att sortera in alla nagellack i sina rätta Helmerlådor. Inte så jobbigt egentligen men något jag ändå dragit på. Fick lägga till ytterligare en låda för att få plats, och då har jag några otestade i vardagsrummet också. Återstår alltså att scanna allas streckkod och föra in i evernote. Dessutom har jag en hel China Glaze-kollektion på väg som kommer kräva mer omorganisering. 

 
imageimage

Surdeg 3 var sminkbordet. Verkligen en veritabel kärnkraftshärdsmälta! Tog en timme att få över allt i sängen för grovsortering och sedan två för att hitta en bra organisering på bordet.

Tanken var att hitta system och att sådant jag använder ofta ligger närmare än sånt som används mer sällan. Känns bra nu iaf men vi får väl se hur det blir omflyttat vartefter.

Fick bra användning för Dependlådor och en gammal mugg jag klädde in med folie för pennor och mascaror jag använder dagligen. Hittade lite olika produkter jag inte testat ordentligt och slängde gamla mascaror bland annat. Samt sorterade ut en hel kasse full med hårprodukter som jag inte vill ha (fulla med silikoner).

Jag är nöjd med dagen! Trött i ryggen men nöjd.

7 tankar på “Städlördag

  1. Låter som en väl använd lördag! Jag skulle också behöva ta tag i några liknande projekt men det är ju så tråkigt!

  2. duktigt av er! jag har projektet klädkammare som är hemskt att ta tag i, men nån gång…kanske. tänker att med den mängd nagellack du har så kan jag lätt motivera för andra varför jag behöver fler. tack =)

  3. Måste bara fråga angående Evernote. Vad är det? Låter så häftigt gällande att skanna streckkoder etc. Tacksam för svar :) Bra jobbat ang. rensning och sortering btw, mycket jobb med det!

    1. @Marie, Såg du mitt inlägg igår om Evernote? Blev ett helt inlägg tack vare dig, speciellt nu när jag blev så sen med svaret…
      Och tack, väldigt mycket jobb!

Kommentarer är stängda.