25 april, 2024

Vem är Vacker & Underbar?

Jag har ju som bekant bett mina läsare om tips på hur Vacker & Underbar ska bli en bättre och mer läsvärd blogg. Ett förslag var att berätta lite om mig själv, vem jag är och vad som driver mig att skriva denna blogg.

Jag heter Karin, jag är 31 år gammal (född 1978) och bor i Norrköping tillsammans med min sambo Anders och min birma Wendy. Just nu är jag arbetslös, men jag har en filosofie kandidatexamen från Linköpings Universitet i Medie- och Kommunikationsvetenskap. Tyvärr har jag inte fått några jobb inom den sektorn utan bara slavat inom telemarketing. Det är slut med det nu dock, aldrig mer ett callcenter! Tidigare har jag arbetat som webbkonsult och är frilansande webbdesigner i en ekonomisk förening, ODG, som även driver Nailmail och Thyroid. Nu söker jag jobb och har Nailmail på sidan av några gånger i månaden.

Annars är jag en sån där person som gillar att ta det lugnt med mitt eget sällskap. Ser på tv, läser eller bara tar det lugnt, jag är enligt många i min omgivning världens lataste människa! Förutom smink gillar jag inredning, tekniska prylar, bilar, fotografering och en massa annat. Jag snöar lätt in på saker och ting… Jag har en massa issues och andra problem, men tack vare min älskade mamma och min älskade Anders fungerar livet väldigt bra just nu.

Angående bloggen då. Vacker & Underbar har funnits sedan september 2007 om jag inte minns helt fel, fast då under namnet Wondervoll eller Kleine Wondervoll. Syftet med namnet är dels att tala om för er som läsare att javisst, jag är vacker och jag är underbar! Tanken är också att ni ska förstå att alla är vackra på insidan, oavsett smink eller attityd och att alla är underbara oavsett vad. Det är alltså inget självgott konstaterande, utan ett försök att stärka allas självförtroende inklusive mitt eget!

Jag började läsa bloggar lite smått under 2005 och försökte flera gånger skriva en blogg som handlade om mitt dåvarande förhållande. Det var för svårt för mig dock eftersom jag ville skriva på ett visst sätt, det blev för energikrävande. Under 2007 började jag skriva en allmänt hållen blogg, Kleiner Liebling, som även innehöll en del smink. När sedan Pret-ty startade kändes det som att detta var en grej som skulle kunna fungera för mig. Även om inte allt i mitt liv kretsar runt smink och hudvård är det roligt att fokusera på något som man vet att andra kommer läsa.

Nu efter drygt 1,5 år börjar det lossna ordentligt! Jag har funnit en stil jag tycker fungerar och trivs med och ni kommer fortsätta få läsa om mina personliga reflektioner och åsikter! =)