19 april, 2024

Huskurer enligt Allure

allure novemberSom ni minns köpte jag novembernumret av Allure i söndags. Den visade sig vara en riktigt bra tidining som inte bara tar upp smink, utan hälsa också. En sektion i denna månads tidning tog upp olika myter kring huskurer. Mycket intressant, ni minns väl att jag testat ett antal kurer bla för mitt hår?

Olivolja tex är ingen bra kur för torrt och risigt hår, eftersom det är alldeles för svårt att skölja ur. Jag vet att min mormor alltid hade i olivolja när hon satt i bastun (hon bodde i Finland, bastu finns i alla hus!) men hennes hår var ju vitt och sprött. Kan tänka mig att oljan är till hjälp i de fallen.

Däremot är öl en metod som faktiskt fungerar. Ju mer proteiner ölet innehåller desto bättre, Guinness tex är alltså rena drömmen för ditt hår. Protetinet gör att fjällen på ditt hår sluts och det ser blankare ut. Skölj håret efteråt så slipper du lukta öl!

Äppelcidervinäger är också väldigt bra då det sköljer bort allt konstigt jox du använt i håret utan att skada stråna. Det är utmärkt att använda före en djupverkande hårkur tex med inpackning.

Värt att testa, eller hur?

4 tankar på “Huskurer enligt Allure

  1. Nej! Inte äppelcidervinäger för guds skull! Jag testade det när jag gick på högstadiet och i ungefär två veckors tid stank jag varje gång vi hade haft gympa… Man kunde känna det långt bort i korridoren :/ Bra blogg!

  2. Haha, nu har jag ju precis köpt Äppelcidervinäger för att testa! Kanske skulle testa på en slinga först för att se hur det blir! Tack för berömmet =)

  3. Yum, Guinness! Fast jag skulle nog ha svårt för att hälla den goda vätskan i håret… men visst är det en härlig fredagscologne! ;D Kul att du är på ny domän, den är snygg!

Kommentarer är stängda.