Idag har jag färgat håret med örter och kaffe. Japp, minsann.

 

När jag var hos Ekofrisören i oktober fick jag med mig en påse med lite örter, där nyansen ska bli rågblond. Jag har dragit mig för att testa, men idag bestämde jag att det fick ske! Det här är ju liknande hennafärgning, bara det att vanlig henna du hittar i affärerna inte finns i rågblonda nyanser.

Jag hällde i lite varmt kaffe i påsen och lät det svälla medan det svalnade. Därefter klippte jag hål i ena hörnet och med lite hjälp av Anders fick jag ut det i hela håret. Det var ungefär som kaffesump i konsistensen, så lite knepigt att få ut. Sedan ska det viras in i plastfolie och en handduk i en timme. Lite knepigare än normalt att skölja ur, men jag gjorde en balsamtvätt så gick det bra. Doften sitter kvar dock, lite gammal cigg-varning tyvärr men det försvinner väl vartefter…

Men först, så här står det om färgen hos Ekofrisören:

Vår växtfärg består av malda växter som blandas med hett vatten, te eller kaffe. Eftersom färgen lägger sig runtom varje hårstrå och ger ett transparent resultat kommer återväxten inte att bli lika markant och definitiv som med traditionell hårfärg. Hårkvalitén bevaras och ditt hår blir glansigare. Ju fler gånger du färgar, desto bättre och längre sitter färgen kvar.

Om du har traditionell färg kvar i håret behöver du inte vänta tills den har vuxit ut; det går bra att växtfärga ovanpå. Det är däremot nödvändigt att göra en djuprengörande inpackning innan växtfärgen sätts i så att resultatet blir jämnt och så täckande som möjligt. Detta görs på salongen i samband med växtfärgningen. Växtfärgen sitter bättre när man använder enbart miljövänliga hårvårdsprodukter som är fria från silikoner, mineraloljor, SLS.

Verkningstiden är oftast 1 timme och hela behandlingen inkl. klippning tar ca 2,5-3 timmar. Det tar några dagar för färgen att oxidera färdigt i ditt hår och du kan se det färdiga resultatet. Färgen djupnar något och överskottspigment tvättas ur.

Växtfärg tvättas ur något och påverkas av sol vind, schampo och vatten. Vår ambition är att din färg ska hålla sig snygg i 6-8 veckor, innan det eventuellt är dags för ny färgning.

Ren henna innehåller bland annat garvsyra, kumarin, tannin, sterol och självklart lawsone. Är du känslig mot kumarin eller lider av G6PD-brist/favism bör du vara försiktig. Henna kan även verka blodförtunnande.

 

Ok, lite bilder då!

Här ser ni håret under tiden, när det precis är ikletat och en timme senare. Ser extremt mörkt ut men det blev det inte sen.

 

Så här såg mitt hår ut före och till höger efter. Blev en ganska markant men naturligt skillnad i nyansen, eller hur? Fint tycker jag!  Förhoppningsvis kommer inte utväxten synas så mycket, min naturliga färg är ju närmare det rågblonda än det ljusa jag blekt mig till. Sedan ska vi ju komma ihåg att denna oxiderar de närmaste dagarna, så först om någon dag kommer vi kunna se exakt hur det ser ut! Spännande!

Läs gärna mer hos Ekofrisören om detta!

Okategoriserade
  1. Tack :) de e när spotlife är så segt att jag måste skicka bilderna till min hotmail för att sen kunde använda mobilappen för att få in bilden. Har antingen de eller 600 att välja på och 600 bli mindre än resterande bilder och då tycker jag de ser snyggare ut att de är samma storlek på alla. Hur såg du att de var så stora? Är de man ser från din dator?

Comments are closed.