Jag har fått hem två krämer från Vichy, Vichy Idéalia dagkräm och Vichy Idéalia Pro Deep Dark Spot Corrector.

Vichy Idéalia dagkräm kommer i mitt minst favoritförpackningsformat, en burk. De aktiva ingredienserna för att ge slätare hud, jämnare hudton och reducerade rynkor är bland annat Kombucha, Adenosin, LHA och Vitamin E. Kombucha är ett te-extrakt som ger en utjämnande effekt och lyster till huden, medan Adenosin verkar utslätande på linjer och rynkor. LHA är en derivat av salicylsyra som exfolierar huden medan Vitamin E är antioxiderande.

Den doftar riktigt gott av te och vita blommor och går in snabbt i huden, den känns riktigt återfuktande utan att bli kladdig. Ska bli spännande att testa denna och även se om den fungerar under sminket.

Ca pris 279 kr för 50 ml.

Vichy Idéalia Pro Deep Dark Spot Corrector ska korrigera pigmentfläckar, röda märken efter tex ärr och kärlsprängningar samt märken efter orenheter. Även i denna är de aktiva ingredienserna LHA, DRM-Bright som innehåller Eperuline och Procystein samt Vitamina C, Ceramide White och Laktritsextrakt. DRM-Bright har antipigmenteringseffekt samt antiinflammatorisk verkan, liksom Ceramide White som bleker. Ska ge huden en matt yta som säkert fungerar under smink.

Nu håller jag ju på att använda StriVectin mot pigmentfläckar, så återkommer senare i vinter med denna.

Ca pris 349 kr för 30 ml.

Vichy finns på Apoteken from september.

Okategoriserade
  1. Fick vara med i en testpanel med Vichy,jag fick testa den för kombinerad hud men har mer torr. Den funkade jättefint. Jag associerar den med en svindyr dagcreme från Chanel..doft och konsistens, även återfuktandet. Vichy är minst lika bra och mycket billigare. För mig är det så iallafall :)

    • @Annika B, Vad spännande att den gav ett så lyxigt intryck! För mig påminner den lite om mammas kräm när jag var liten, Oil of Ulay eller vad den hette… Men jag gillar den ändå! =)

Comments are closed.