Waterclouds kommer med nytt hela tiden tycks det, nu kommer en ny serie som heter Relieve. Relieve är en serie produkter för de med hårbottenproblem.

Jag kommer testa allting utom hårmasken som innehåller silikoner. Även Active Shampoo känns tveksam då den innehåller SLS och andra väldigt starka grejer… En recension kommer senare då jag testat dem några gånger!

 

RELIEVE – En helt ny hårvårdsserie från Waterclouds

 

Relieve är en helt ny hårvårdsserie från Waterclouds som utvecklats för att förebygga och lindra hår och hårbottenproblem så som mjäll, klåda och torr hårbotten samtidigt som serien verkar vårdande för håret. Relieve består av fyra produkter som tillsammans bildar en behandling i tre steg mot mjäll och hårbottenproblem. Varje produkt kan också användas enskilt.

Alla produkter i serien Relieve har en utmärkt verkande effekt mot svampen Malassezia furfur ( Pityrosporum ovale) som är själva orsaken till mjäll. Produkterna passar alla hårtyper, även de mest känsliga med olika typer av allergier.

Seriens effektivitet är ett resultat av följande ingrediensers effekt.

  • CLIMBAZOLE – Motverkar svampen Malassezia furfur ( Pityrosporum ovale) som orsakar mjäll.
  • PIROCTONE OLAMINE – Motverkar svampen Malassezia furfur ( Pityrosporum ovale) som orsakar mjäll.
  • SALISYLSYRA – Keratolytisk peelande inverkan på hårbotten samt lindrar klåda.

CLIMBAZOL ACTIVE SHAMPOO

Är ett schampo för alla hårtyper och hårbottenproblem.  Ett fuktgivande schampo som avlägsnar mjäll och hjälper mot torr hårbotten. Produkten lugnar irriterad skalp och har en kylande effekt samt återställer håret och hårbottens rätta fuktbalans.

Instruktioner: Skölj håret och schamponera grundligt, skölj ur noggrant.
Pris: ca 150kr

INCI: Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Laureth-11 Carboxylate, PEG-4 Rapeseedamide, Glycerin, Climbazole, Piroctone olamine, Hydroxypropyl Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Caprylyl Glycol, Glyceryl Caprylate, Ethylhexylglycerin, Menthoxypropanediol, Alcohol, Menthol, Salicylic acid, Citric Acid.

CLIMBAZOL MILD SHAMPOO

Är ett milt schampo för alla hårtyper och hårbottenproblem. Ett schampo du använder när du inte har så stora problem eller vill hålla mjäll och klåda borta. Lugnar irriterad skalp och har en kylande effekt samt återställer håret och hårbottens rätta fuktbalans.

Instruktioner: Skölj håret och schamponera grundligt, skölj ur noggrant.
Pris: ca 150kr

INCI: Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Laureth-11 Carboxylate, PEG-4 Rapeseedamide, Glycerin, Climbazole, Piroctone olamine, Hydroxypropyl Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Caprylyl Glycol, Glyceryl Caprylate, Ethylhexylglycerin, Menthoxypropanediol, Alcohol, Menthol, Salicylic acid, Citric Acid.

OIL CURE HAIRMASK

En effektivt fuktgivande och utredande hårmask som minskar mjällbildning, klåda och rodnad. Håret blir frisk och återfuktat på djupet.

Instruktioner: Används i samband RELIEVE Shampoo för maximal effekt. Massera in i fuktigt hår, låt verka i några minuter, skölj noga.
Pris: ca 150kr

INCI: Aqua, Cetearyl Alcohol, Behentrimonium Chloride, Dimethicone (and) Laureth-4 (and) Laureth-23, Propylene Glycol, Argan Oil, Glycereth-7 caprylate/caproate, Glycereth-2 Cocoate, Cetearyl Ethylhexanoate/Isopropyl Myristate, Climbazole, Piroctone Olamine, Hydrolyzed Wheat Protein, Chondrus Crispus Extract, Alcohol, Menthol, Caprylyl Glycol, Glyceryl Caprylate, Ethylhexylglycerin.

CLIMBAZOL TONIC scalp therapy.

En Leave-in intensiv kur som förebygger mjäll och klåda samtidigt som den svalkar, mjukgör och återfuktar torr hårbotten.

Instruktioner: Applicera i hårbotten och massera lätt. Kamma håret så att tonicen fördelas jämnt över håret och hårbotten. Skölj Ej ur.
Pris: 150kr

INCI: Aqua, Alchol, Polyquaternium-47, Behentrimonium Chloride, Climbazole, Piroctone Olamine, Menthol, Hydroxypropyl Guar, Salicylic acid, Citric Acid.

 

För behandling i tre steg av hår och hårbotten

  1. Tvätta håret grundligt med Relieve Cimbazol Active Shampoo, skölj ur noggrant. Riktigt smutsigt eller fett hår bör tvättas två gånger
  2. Massera in Oil Cure i hår och hårbotten, låt verka några minuter beroende på hårets kondition, Skölj ur noga. Tips: Värme ökar effekten.
  3. Relieve Climbazol Tonic kan användas dagligen efter varje tvätt. Applicera i hårbotten och massera lätt. Kamma håret så att tonicen fördelas jämnt över håret och hårbotten. Skölj Ej ur.
  4. När hår och hårbotten tillfrisknat, fortsätt behandlingen med Relieve Climbazol Mild Shampoo. Skölj håret och schamponera grundligt, skölj ur noggrant. Avsluta med Oil Cure Hairmask.

 
RELIEVE produkterna är oparfymerade och innehåller inga färgämnen samt är fria från parabener. Produkten har inte testat på djur. Waterclouds är utvecklat av en grupp personer med en gedigen bakgrund i frisörbranschen. Produkterna från Waterclouds produceras enbart i Sverige och är speciellt framtagna för typiskt skandinaviskt hår. Genom erfarenhet och kunskap har Waterclouds framställt en serie med speciellt utvalda ingredienser för varje enskild produkt. Waterclouds Professionals består av ett 20-tal produkter för både vård och styling.

Waterclouds finns att köpa på frisörsalonger i hela Sverige.

Okategoriserade