19 april, 2024
Okategoriserade

Bitter

Tack för ert stöd angående mitt fd jobb. Tycker det är obegripligt hur man kan döma någon efter tre dagar, men visst. Stämmer inte personkemin så är det väl bättre antar jag. Men jag anser fortfarande att de kunde bjudit till lite, varit lite intresserade av vem jag är och tycker.

Jag är en stark ledartyp som står för mina åsikter, jag kan inte anpassa ihjäl mig men har inga problem med auktoriteter eller att jobba hårt. Men jag kände redan i onsdags när jag kom hem att jag inte kommer trivas där, de var helt enkelt inga trevliga människor. På rasterna när vi alla fikade tillsammans pratade de bara jobb och det var aldrig någon som frågade mig någonting. Inte ett spår av intresse eller försök till gemenskap.

Jävligt tråkigt för min ekonomi och självkänsla, men det är nog bara att kämpa vidare. Jag tycker att jag har så mycket värt att anställa mig för. Jag är kompetent inom massor med områden och är passionerad i det företag jag jobbar för. Så himla trist att man aldrig får en chans att visa det…

Här är min ansökan förresten, den säger väldigt mycket om vem jag är:

Hej, jag heter Karin Johansson och bor i Norrköping, och söker tjänsten som xx.

Låt mig kort och sammanfattat säga att jag har det ni söker – inklusive de extra meriterande erfarenheterna.

Jag har drivit ett företag sedan 2008 som bildat en stark community av köpare av nagellack via e-handel, som bygger på idén om samköp av ett utvalt månadsmärke – Nailmail (http://Nailmail.se). Samtliga de arbetsuppgifter ni nämner ingår naturligtvis även i driften av min egna verksamhet. Det är dock inte tillräckligt för att leva heltid på, så jag har för närvarande ett arbete på deltid som hemlevererande chaufför åt Ekolådan (Järna-baserade Stiftelsen Biodynamiska Produkter) här i Norrköping två dagar i veckan. Jag skulle vilja ersätta detta arbete med ett heltidsarbete – då företaget utan problem kan skötas på kvällar och helger.

Både professionellt och personligt drivs utvecklingen framåt med bloggar – och den personliga bloggtiteln avspeglar också mitt intresse för allt det vackra – http://vackerunderbar.se. Jag har ett aktivt intresse av heminredning som en del av detta det vackra att finna i livet – något som också avspeglar sig i det aktiva passionerade intresset för både explosioner av färg både i nagellacksfärger och det jag fångar via min kameralins i vardagen i natur- och stadsmiljöer. Nailmail är nämligen ett varumärke som drivs av företaget Akroplanet Enterprise, som också arbetar med fotografering, trycksaker, webbproduktion, PhotoShop och InDesign. Jag har arbetat med webben sedan 1996, och har även en examen i media- och kommunikationsvetenskap från Linköpings Universitet (fil kand). Självklart har jag utvecklat min marknadskommunikation så att jag även har företaget representerat på den sociala webben – med Facebook (närmar sig 500 gilla) som huvudsaklig tjänst (finns även på Twitter).

Men i centrum för hela företagets framgång finns en kompromisslös vård av relationer i båda ändar leverantörer såväl som kunder – snabba, sakliga svar på kundförfrågningar och att aktivt utveckla leverantörer till att bli aktiva medskapare av det som gör dessa kunder glada och lyckliga. Nämligen nagellack en gång i månaden.

Kort och gott – jag har ett korrekt och trevligt sätt att vara i kommunikation, och är väldigt driftig och självgående. Egenskaper som nu fått ett företag i väldigt snabbrörlig marknad av konkurrensutsatt konsumentvara överleva över tre år på denna tuffa marknad. Erfarenheter som jag självklart lyfter in i x fortsatta utveckling i detta vikariat! Jag ser fram emot att presentera mig mer i en träff i verkliga livet!

Med vänliga hälsningar,

Karin Johansson

Jag kan inte påstå att något av ovanstående är ljug eller att jag var någon annan där…

 

6 tankar på “Bitter

  1. Jag förstår att det måste kännas bittert och jag hoppas att du snart hittar ett nytt jobb! Låter som en konstig arbetsplats att bara prata jobb på. En av sakerna som får mig att trivas på min arbetsplats är just den sociala biten. Att vi pratar andra saker än jobb och att vi är några som umgås privat också. Din ansökan verkar spegla dig på det sätt som jag upplever dig genom bloggen och Nailmail. Men om de nu inte ville lära känna dig så är det deras förlust. Hoppas som sagt att du hittar ett nytt jobb!

    1. @Johanna, Eller hur, jag har ju saknat den sociala biten mest av allt och att ingen av dem försökte visa det minsta intresse eller dra in mig i samtalen kändes jobbigt. Jag hoppas också hitta ett nytt jobb snart.

  2. Förstår fortfarande inte hur de kunde avgöra på tre dagar! Helt omöjligt enligt mig! Man hinner inte mycket på tre dagar, sedan kan jag tycka att de borde bjudit till lite och sett till att få mig dig i diskussioner om annat än jobb då såklart. Men men, det var nog inte rätt ställe för dig då. Hoppas verkligen att du finner rätt plats.
    Väldigt bra skrivet iaf!!
    Kram!!

  3. Hävdar fortfarande att förlusten är deras. Dom gav aldrig dig chansen att visa vilken duktig och driven person du är. Synd om dom och för din del så kommer det att dyka upp något som är bättre.

Kommentarer är stängda.