När vi var på Kicks pressträff presenterade de ett nytt serum som verkligen skulle få pigmentfläckarna att försvinna – StriVectin Get Even Brightening Serum. Jag jublade men tyvärr fick vi den inte i goodiebagen.

Jag fick pigmentfläckar främst på pannan och överläppen för ca 3-4 år sedan. Pigmentfläckar får man ofta vid hormonella störningar, när man byter, tar bort eller börjar med p-piller exempelvis eller när man är gravid. Om man sedan är oförsiktig i solen är det lätt att man skadar huden och får dessa bruna fläckar. Dessa fläckar kallas för Melasma eller Kloasma. Melasma eller kloasma är ett ofarligt tillstånd i form av ökad pigmentering i ansiktet, vanligtvis med symmetrisk utbredning vid framförallt ögonbryn, tinningar, kindben och haka. Pigmenteringen framträder tydligare vid solning.

Jag har tyvärr genetiska förutsättningar för dessa fläckar, alla har inte den oturen tack och lov. Jag har provat en hel del krämer och jag har också fått många frågor om de alls hjälpt. Svaret är nej, ingen av dem har hjälpt och det är tveksamt om StriVectin kommer hjälpa heller.

Om du är nyfiken på tidigare saker jag testat kan du läsa om TCA-syran här, Clinique Even Better (som jag aldrig recenserade…) och Super Glandin Anti Pigment Cream (som jag visst också glömde bort…). På den sistnämnde ser ni ungefär samma bilder som i detta inlägg, fläckarna har inte blivit större eller mindre sedan dess. Jag lovar dock att jag ska recensera denna från StriVectin – se schemat till höger för hur den ska fungera. En sista utväg för mig är ju laser eller IPL, det skrev jag om redan 2009 så dessa priser är nog inte längre aktuella.

Ok, så StriVectin då. Krämen är ett effektivt snabbabsorberande serum som jämnar ut hudtonen, reducerar mild pigmentering, solfläckar och missfärgningar. Just nu har Kicks kampanj på denna, så istället för 795 kr kostar den 596 kr. Jag hade dessutom en kupong på 20%, så jag fick den för 477 kr.

Bilderna är tagna i lampljus och blixt, när jag har lite smink på mig. Dessutom har jag varit försiktig med solen i år så de är inte så mörka som de kan bli!

Okategoriserade
  1. Det ska bli jätteintressant att se vad du tycker! Har också pigmentfläckar som inte velat ge sig trots behandling med A-vitaminsyra etc

Comments are closed.