Dags för holofredagen igen, titta in hos Kerstin för fler bloggare med holos idag!

Själv är jag med med mina nya Jadelack som jag fick igår, svarta Magia Negra. Inte riktigt nöjd med svärtan trots allt, det är ju fortfarande mörkt grått. Ska försöka få tag på det egengjorda som Cactus släpper nu i september, kanske är det svart nog? Har en hel bunt med svarta holos nu, ska göra en jämförelse endera dagen.

Men vad tyckte jag om Jade då. Jo, långt smalt skaft, helt ok borste men väldigt illaluktande formula. Inte 3Free där inte! Men två lager täckte bra och torkade snabbt med mitt snabbtorkande överlack. Dessutom lätt att få snygga kanter, så egentligen inget att klaga på mer än lukten.

Sista bilden är på lacket i vanligt dagsljus utan direkt sol, rätt fint ändå.

  1. Det här måste väl ändå vara ett av de svartaste holosarna och en väldigt fin en, men jag som du tänker nog försöka lägga vantarna på en av Cactus egenproducerade när dom dyker upp.

  2. Det är jättelätt att själv franka ett riktigt svart holo. Om du har MUS Madde eller Siw eller något annat linjärt holo liggandes och China Glaze Liquid Leather eller annan svart jelly. Kör 75% ofärgat lack och sen holo och svart i de proportioner du vill för att få bra holografisk effekt och bra svärta. Man behöver överraskande lite av både holo och svart för att få fram ett bra lack. Ta inte en scattered holo dock för då blir den ännu mer scattered och slutar som glitter. Den linjära holo du använder blir i ditt franken också scattered, så klart, men man kan få riktigt bra effekt alla fall. Och ta inte ett jättepigmenterat svart krämlack för då kväver du holopartiklarna.

    • @Sminkan, Tack för tipset! Har inte just Liquid Leather men har ett från Nubar som är riktigt pigmenterat och ett svart jelly från NfuOh, kanske kan fungera… Får testa! Tack för receptet åter igen, måste testa!

Comments are closed.