28 mars, 2024

Den ständiga drömmen om den perfekta foundationen

Jag har använt foundation i många många år. Det började med brunkräm på 80-talet när jag gick i femman eller så. Ja, det var verkligen brunkräm och jag hade absolut ingen uppfattning om färgen och kanten runt käken. Tur att mamma åkt till jobbet innan jag gick ut sådär, så det är bara mitt eget fel. Hehe ;) Syftet med brunkrämen var då att se fräschare ut antar jag, för akneproblem tror jag inte jag fick innan 12-13-årsåldern.

Pizzaface

När jag sedan blev tonåring, började i sjuan och kom i puberteten kom också finnarna. Man kan verkligen inte påstå att jag var ett pizzaface med varbölder, men jag minns ändå att det var en ständig kamp mot finnarna. Tvålar från Rosenserien, besök hos en tant som vi kallade Kläm-Anita, Tea Tree Oil-kurer… Puberteten, mycket smink och problem med sköldkörteln gjorde mycket för att orsaka riktigt dålig hud som orsakade en del ärr. Betänk att jag gick i skolan på 90-talet, det var mycket smink och tjocka lager puder som gällde.

I vuxen ålder har jag haft problem i omgångar, mycket beroende på p-piller etc. Men oavsett vilket, sedan tonåren har jakten på den perfekta foundationen varit igång. De första jag köpte blev använda men jag var inte så intresserad av smink då så det var mest viktigt att de var billiga. Sedan jag startade Vacker & Underbar har mitt sminkintresse givetvis ökat i takt med att jag ägnat mig åt det – såklart.

Just nu går jag alltså på en Jojobakur som jag tycker gett mycket bra resultat. Kanske behöver jag inte brottas med primers och oljefria foundations i framtiden? Drömmen är att huden ska bli så bra att endast skirast möjliga foundation ska behövas. Inte tjocka lager för att täcka finnar och röd hud.

Nå, jag har iaf fått pengar till en foundation från Clinique, frågan är bara vilken färg och vilken typ man ska köpa? På Mac tex har jag NC20, vilken motsvaras av den i Clinique? Jag har också testat Superfit och tyckte den var underbar men givetvis fet som bara den på min hud. Kanske funkar bättre nu. Suck, jag kommer aldrig hitta den perfekta…

-:-

Clinique Soft Finish MakeUp

Softens skin texture with medium coverage. Provides moisturizing effect & prevents water loss. Skin feels comfortable & hydrated all day.
Reduces visibility of fine lines & imperfections. Light reflecting pigment makes skin look natural in light. Gives you a smooth & flawless complexion

195 kr på Strawberrynet

Clinique Stay True MakeUp Oil Free

Lightweight & easily smooth onto skin. Developed with patent micro-mirrored technology.
Optically resurfaces skin to even out complexion.
Gives you a flawless, natural appearance.

199 kr på Strawberrynet

Clinique Superfit MakeUp ( Normal to Oily )

Flexible formula. Contains skin-transforming formula which is flexible & moves with skin. Lightweight & oil-free with a smooth, velvety finish. Glides on skin easily & smoothly. Long wearing that lasts for whole day. Gives you a perfect, flawless complexion. Dermatologist tested

210,50 kr på Strawberrynet

12 tankar på “Den ständiga drömmen om den perfekta foundationen

  1. LOL!!! Jag känner igen det där med brunkrämen. Gick själv hemifrån och såg ut som hej-kom-och-hjälp i den åldern. Verkligen tur att man har lärt sig att sminka sig lite mer naturligt med åren.

    1. Haha ja verkligen!! Undrar varför det var så viktigt att det skulle synas så mycket…

  2. Jag har provat de två översta foundation men ej den nedersta (Superfit Makeup). Jag föredrar den översta men min hud är lite torr och behöver en foundation som tilför fukt. Dock täcker den inte så väl som den mellersta så vill du ha en mer täckande foundation så satsa på den i mitten tycker jag.

  3. Anna: Tack! Jag hoppas att min hud blir mer normal nu, så jag slipper tänka så mycket på oljefri eller ens täckande. Men torr är den ju inte så det kan ju funka oavsett vilken….
    Får gå till Kicks och fråga…

  4. Åh en kompis hade en foundation från Clinique när vi var yngre och den var toppen, man fick riktigt porslinshy fast det inte kändes hemskt kakigt eller så. Jag minns dock inte vad den heter, om den finns kvar.. Minns bara att det var en sån ”fyrkantig” flaska, som den översta. Bra hjälp var det ju inte direkt men..

  5. Hei og godt nytt år!

    Har du problemer med uren hud bør du IKKE bruke Clinique!
    Jeg har blitt mye bedre i huden etter at jeg begynte med mineralsminke. Husk på at endel ingredienser i vanlig foundation tetter igjen porene slik at du får urenheter, det er ikke bare oljen i sminken som er et problem men siliconer også!
    Blillig og bra mineralsminke finnes feks på everydayminerals.com, der får du et gratis prøvesett mot at du betaler porto.
    Min favorittfoundation kommer fra Meowcosmetics, formelen flawless feline dekker og matter veldig bra:)

  6. Lucky: Jo, jag har testat mineralsmink, både från Everydayminerals och ID. Jag gillar dem inte riktigt! Jag vet att Cliniques rengöringssystem är väldigt starkt så det använder jag inte – men deras foundation?

  7. Tänk att man aldrig hittar den där perfekta foundationen, undrar var den håller hus! Jag har provat en från Clinique, Superbalanced hör jag för mig att den hette men den är inget att rekommendera. Tjock som tusan och jag fick sårliknande eksem av den, usch. Men dessa ovanstående låter ju toppen, du får gärna berätta vilken det blir, om det blir ett köp vill säga :)

  8. Clinique sine foundation inneholder siliconer som tetter mine porer, veit ikke om det er så for andre men har man urenheter er det jo viktg å holde porene åpne!
    Id sin sminke var ikke bra synes jeg.

    Spørs hvilken formel du hadde i everyday sin foundation, de har tre stk som er ganske ulike, kansje du hadde en som var feil for deg? Bruk mye fuktighetskrem før påføring av mineralfoundation og ta gjerne vann på kosten.

    Glo minerals har en flytende foundation som er bra, den er nok bedre siden den er et mineralmerke, dekker bra!

    Sjekk ut Meow sin side http://meowcosmetics.com/
    Jeg måtte teste endel mineralmerker før jeg fant en som passet meg så litt prøving må du nok regne med:)

  9. Lucky: Flytande mineralfoundation skulle nog funka tror jag! Jag gillar flytande form, men tycker inte om när det blir för tjockt. Menar du att det är mineralolja i cliniques krämer eller bara silikoner?
    Ska kolla in Meow C, tack för tipset!! =)

Kommentarer är stängda.