29 mars, 2024
Okategoriserade

Test: Täckande foundation – del 2

Här kommer så fortsättningen på foundationtestandet som jag påbörjade i mitten på februari. Jag har medvetet försökt använda en ny foundation varje gång jag sminkat mig, men tyvärr har jag glömt att fota varje gång. Eller inte kunnat pga tidsbrist. Men detta testande får pågå ett tag så jag hinner använda dem igen!

Här kommer två nya, ett budgettips och ett lite dyrare alternativ.

Maybelline Dream Matte Foundation

Åter igen, höger sida är målad med foundation och utan att vara särskilt noggrann på näsan. Jag har använt en flat top kabuki för denna applicering för att få ett bra och täckande resultat. Jag köpte denna foundation för kanske 3 år sedan, men gillade den inte särskilt mycket då. Den är för torr på mig, förstärker de torra partierna och rinner av på de feta. Men annars är den ganska bra på att täcka pigmentfläckar och röda områden. Med en concealer under blir resultatet bra trots allt och är du inte alltför torr är den perfekt.

Jag tror att den här kommer hamna i en låda igen, ska jag ha en lättare foundation föredrar jag mineralfoundations.

Del av en Dagens mejk här!

Pris: 139 kr på ex Kicks

Cliniqie Even Better Foundation

Cliniques foundation är framtagen just för pigmentfläckar, för att bleka och dölja dem. De har en hel Even Better-serie, med serum och dagkrämer och som här, foundation. Tillsammans utlovar de ett resultat på 4-6 veckor. Den här foundationen fungerar bra nu på vintern, den blir för ljus senare tyvärr. Men den passar min hud bra, den är oljefri och jag gillar att den är så pass täckande. Måste mattas ner med puder dock.

Jag önskar jag hade denna i fler färger, då skulle jag använda den oftare. Kanske fungerar med puder eller bronzer ett tag till iaf.

Del av en Dagens mejk här!

Pris: 305 kr på ex Kicks

 

8 tankar på “Test: Täckande foundation – del 2

  1. Åh, synd att Cliniques var så dyr! Den verkar täcka bra, vill ju hitta en som täcker bra utan att man behöver ha på tjockt. Vill helst att den inte alls ska synas men ändå täcka mina vitiligo-fläckar i sommar!

    1. @Andrea, Ja, det kan jag hålla med om – samtidigt som jag kan tycka att det är värt att lägga pengar på en riktigt bra foundation. Det är ju hela intrycket det gäller liksom…
      Tycker dock fortfarande du ska testa Normablend…

      1. Ja sant,har man bara de pengarna att lägga på foundation så skulle/ska jag göra det..
        Jadå, Jag ska nog testa Normablend! (hade för mig det var Dermablend?)
        När jag får råd till det! Har inte glömt ditt tips :)
        Får en första lön i slutet av Mars! Då jäklar ;)

  2. Ja tänk om man hade pengar att strö omkring sig :) Just nu sitter jag med en grym förkylning som inte släpper och skulle vara glad om jag ens hittade viljan till att lägga en make för dagen!!! Maybellines dream matte foundation har jag tidigare använt men tycker att mina porer bara ”lyser”… Nu blire till att lägga förkylningsnäsan i skolböckerna och jag drar ner mössan lite längre på huvudet så jag slipper se min fina utväxt som krypit fram i hårbotten….. Ha en bra dag!!

    1. @Anna, Ja, jag är inne på andra veckan med förkylning nu. Jävligt trist…
      Lycka till med pluggandet och kom ihåg att utväxt är supertrendigt just nu! :D

Kommentarer är stängda.