18 april, 2024
Okategoriserade

Test: Täckande foundation – del 1

För en vecka sedan ungefär undrade Anna om jag hade något tips på en täckande foundation i budgetklassen. Jag tyckte hon skulle leta reda på en BB-cream på eBay och testa, men kom också på att det skulle bli ett bra inlägg.

Tanken var att jag skulle under typ en vecka använda olika foundations och fota när jag bara använt krämen på ena sidan av ansiktet. Nu blev jag ju sjuk, så jag har bara hunnit med två olika. En mineralfoundation och en BB-cream. Så egentligen är ju detta helt orelevant för Annas frågeställning. Men, jag lider av bloggtorka och inomhussjukan, så vi börjar med dessa två åtminstone så kommer fler sen.

Mineralfoundation – Lily Lolo

Här ser ni på bilden att min högra sida (dvs vänster sida på bild) har jag applicerat Lily Lolos mineralfoundation i nyansen Popcorn med en mjuk kabukiborste. Nyansen är närapå perfekt, den syns ju överhuvudtaget inte alls! Däremot syns den på själva huden, den samlas en aning i porerna och förstärker dem. Nu har jag extrema porer på kinderna och även fula pigmentfläckar. Så underlaget är en tuff utmaning för vilken foundation som helst.

Sedan tycker jag att även om Lily Lolo duger som mineralfoundation är den inte den bästa för mig. Den täcker inte ordentligt och den gör det inte under hela dagen.

Pris: 250 kr på tex Eleven, £12.49 (ca 138 kr) på Lily Lolos engelska webshop

 

BB-Cream – BRTC Blemish Recover Balm

BRTCs BB-cream har jag skrivit om förut, det är vad som kallas en riktig BB-Cream då den inte bara täcker utan också bleker. Dock har jag ju en överdrivet ljus nyans som ni ser på bilden, ehm… Med lite puder över och bronzer fungerar den dock ganska bra tycker jag. Men även här ser ni att den täcker dåligt, framförallt pigmentfläckarna syns igenom.

Haha, bilden brevid ser så sjuk ut, jag tycker inte att resultatet blir så där illa om man gör det ordentligt! Jag brukar använda en flat top kabuki när jag applicerar krämen, därefter använder jag puder ovanpå eller tom mineral foundation. Jag tycker inte att resultatet blir så illa trots allt.

Men en BB-Cream arbetar ju på längre sikt också, så vi får se…

Pris: $20 från eBay (ca 140 kr)

4 tankar på “Test: Täckande foundation – del 1

  1. Kul idé att visa, jag letar efter en ganska täckande foundation, pga. vitiligofläckar, som min hud mår okej av.
    Tror du jag kan testa BRTC? Hur menar du att den bleker..? :S

    1. @Andrea, Ja, det var en bra idé om inte annat! Kommer fler visningar =)
      Om du har Vitiligo i ansiktet så tycker jag nog du ska testa Dermablend Smooth Indulgence Foundation. Kolla in den här sidan: http://www.vitiligoguide.com/vitiligo-treatment-with-dermablend-smooth-indulgence-foundation/ Jag har vitiligo på knät, det är lite enklare att dölja…
      BB-krämer ska enligt utsago bleka pigmentfläckar, vet inte hur bra de gör det men det är tanken iaf. Läs mer hos BRTC: http://www.brtcstore.com/brtc/blemish-recover-balm-spf-28-bb-cream

      Vet du att jag såg på TLC om en tjej som fick hjälp med sina vitiligofläckar, hon fick akupunktur och drack en massa skumma drycker – och fläckarna försvann! Har du hört talas om det förut?

      1. Tack för tipset ska kolla upp det!
        Jag är så blek i mig själv att fläckarna knappt syns på vintern,
        men på sommaren blir man ju iaf lite brunare…
        Så vill ha något som täcker lite mer sommar/höst.

        Att akupunktur och drycker skulle fungera lät mycket skumt, är skeptisk….
        Borde ju vara mer känt om det var en bra metod?
        Finns många ”tips” men inget som officiellt fungerar tyvärr :(

        1. @Andrea, Jag är ju inte så blek, så min fläck syns alltid. Hoppas Dermablend fungerar, det måste du i såna fall gästblogga om här!

          Nej, jag har inte heller hört talas om någon metod som fungerar, jag fick testa en kräm som man skulle kombinera med uv-ljus, men det blev aldrig av. Dock, tjejen som testade akupunktur på TLC blev av med fläckarna…

Kommentarer är stängda.