Det gick ju inte direkt bra i jul med min kosthållning. Jag kan bara inte låta bli min mammas knäck, allt annat går att skippa men knäcken? Nej! Åt väl ungefär 100 bitar eller så, svårt att låta bli att frossa. Sedan slank det ner godisbitar också, dom stod ju så nära…

Julmaten däremot var inga större problem då mamma också äter LCHF. Vi åt en vegetarisk Jansson med potatis i, men det var en massa andra rotsaker i den också så det funkade. Tyvärr hade de bara vanlig must till jul, vi har hållt oss till light-Must här hemma. Och så glögg då, massor med glögg… I övrigt har jag ätit mycket julskinka, till frukost eller mellanmål. Perfekt frukost måste jag säga då det verkligen höll mig mätt väldigt länge!

I morse vägde jag 69.8 kg, jag har varit nere på 67 som minst i höstas men har mest legat på 68 kg senaste månaderna. Igår var vi ju och tränade och jag kommer vara lite mer strikt framöver. På nyårsafton ska vi äta sushi, men jag ska dra ner på riset så mycket jag kan. Men när vi ätit upp marsipanen som ligger och frestar i kylen blir det inget mer godis! Ser fram emot ett sockerfritt 2012!

Mål för 2012:

  • Träna minst 3 ggr i veckan, själv om Lotta inte kan. Gärna ett pass gruppträning i veckan också. Jag hoppas att Nordic Club ska sätta in Power Yoga i vår också, det vore så himla skönt!
  • Nå 65 kg till sommaren, mindre fett och mer muskler dock.
  • Mer god mat utan kolhydrater! Inget lördagsgodis, ingen mörk choklad eller fel sorts nötter!
Okategoriserade
  1. Oj då, är rotfruktsgratäng verkligen okej på LCHF? Trodde det bara var ”överjord”-grönsaker som gällde.

  2. Det där med rotfrukter eller inte är lite omdebatterat – som med så mycket annat beror det en hel del på individuella förutsättningar. Vissa ”tål” mer kolhydrater och kan äta liten mängd av rotfrukter. Det beror på hur lätt man får sug efter sötsaker… Jag hittade inte rättika och gjorde en gratäng på palsternacka och blev inte mer sockersugen för det… Men nog har jag ätit mina lyxiga praliner som gör varje jul. Och annat. Har p g a ett sånt jobb som innebär mer stress än annars på året just i december inte riktigt orkat hålla i ätvanorna – blir att dra ett streck över och sedan ta nya tag när nyårsklockorna klonkat klart…

    • @Charlotte, Ja, du har helt rätt i att en del är mer eller mindre känsliga! Jag är tex otroligt sockersugen hela tiden nu, medan Anders inte känner något alls. Men jag tyckte också att vafan, det är jul! Nu efter nyår kommer jag skärpa till mig och avvänja mig igen så det blir ordning påt! :D

Comments are closed.