Jag vill tipsa om en app för Android och iPhone som heter Wrapp! Det är en svenskutvecklad app som lanserats nu under hösten och börjar slå igenom nu. Fler och fler affärer och onlinebutiker ansluter sig med summor mellan 50-300 kr.

Wrapp är helt enkelt en app där du kan sitta hemma i soffan och ge bort presenter i form av presentkort till folk du känner. Du loggar enkelt in med ditt Facebook-konto och kan ge presenter till alla dina facebookvänner. Förut kunde man bara ge presentkort på födelsedagen, numera kan man ge presenter när som helst. Dock kan du bara ge ett presentkort till samma person under en 24 timmars period och tydligen bara ett presentkort till ett ställe en gång. Jag kan inte ge ett presentkort till Lotta på Clas Ohlson samtidigt som tex Anders gett henne ett på Clas Ohlson. Dock kan man bidra till summan med en inbetalning via Visakort.

Nedan en lååång bildberättelse för hur man gör, men du kan också läsa här på Wrapp.se hur man gör och var man kan ladda ner appen. Jag lovar att detta är mycket uppskattat nu innan jul, men det kan vara lite knepigt att förstå hur det går till. Speciellt summorna är lite förvirrande.

Om du är min vän på Facebook lovar jag att skicka massor med rabattkuponger till dig om du skaffar Wrapp!

När du loggat in i Wrapp ser det ut så här. Här ser du en lista över de som fyller år inom kort och senare i januari. Man kan också se vilka man redan skickat presentkort till.

image

 

Jag vill dock skicka ett presentkort till en vän, nu direkt! Jag klickar därför på knappen Friends som ni ser högst upp till höger på bilden ovan. Listan ser då ut såhär istället, där man direkt i listan kan se om h*n har Wrapp eller inte.
image

 

Här är Anders! Han har Wrapp och köpte igår hörlurar på Elgiganten för 199 kr! Han hade tidigare fått ett presentkort på 200 kr av mig =) Då blev han väldigt glad!
image

 

Detta är vad man kan välja på till Anders just nu. En del vet jag inte ens vart man handlar, tex Whyred och Hope. Har de butiker i Stockholm? Du klickar iaf bara på den du vill ge bort till din vän. Om det är mindre än 24 timmar sedan du skickade till samma vän är inga presenter gratis, men du kan köpa dem istället.
image

 

Jag valde Junkyard.se, kanske finns det nåt för honom där? Ni ser också att detta gäller direkt idag, inte på hans födelsedag som är fallet om man går via födelsedagslistan på startsidan. Här kan man också skriva en liten hälsning, Grattis var kanske lite fånigt. jaja… Man kan också lägga till mer pengar om man vill.
image

 

Här kan jag välja hur presentkortet ska levereras! Jag valde Facebook, men Lotta brukar skicka SMS till mig istället.
image

 

Klart! Nu har jag valt, skickat och levererat en present till Anders – helt utan ansträngning! Tog mindre än 3 minuter att fixa. Mycket smidigt och roligt sätt att ge presenter!
image

 

Hur ser det ut på mottagarsidan då? Detta är min Wallet, ni ser den tredje ikonen på bilden nedan med 8:an vid kanten. Jag har 8 presentkort som väntar, som gäller på EM, Elgiganten, Indiska, Twilfit, Junkyard, La Redoute mfl. Idag löste jag in en check jag fick från Clas Ohlson själva faktiskt, just för att jag använt dem förut. 50 kr som gick till julklappar till Nadine (inte till en massagestol tyvärr…). Undrar om EM-kortet gäller till 5e januari eller 1 maj, vad tror ni?
image

 

Såhär ser de ut, presentkortet du får. Detta på EM på 100 kr, jag och Lotta ska åka dit efter jul och titta om vi hittar nåt kul =)
image

 

Tillbaka till Clas Ohlson. Här har jag klickat på knappen Use in store och får då upp denna sida med en streckkod. Tyvärr går den oftast inte att läsa av med streckkodläsaren, utan kassapersonen måste välja ”E-presentkort” och därefter antingen skriva in värdet på kupongen eller skriva in siffrorna som står under streckkoden. Ingen som vi har handlat av har nekat oss eller klagat, men nästan ingen har vetat hur man gör. Så ha tålamod och försök förklara hur man gör. Detta presentkort gäller i 15 minuter, så akta er för att aktivera det innan du kommit fram till kassan.
image

 

När du är klar klickar du på Done och då försvinner det från din lista.
image

Okategoriserade
 1. Såna här dagar som man önskar att man hade en androidtelefeon… min smartphone är en Nokia N8 och således symbian och där finns det inte så mycket appar….

 2. Hej och tack för all info för en nybörjare som jag! =)

  Jag ser på Facebook att vissa vänner får flertalet wrapps från en och samma person, men när min dotter vill skicka till sina vänner så kan hon bara skicka en gratis wrapp till en vän sedan måste hon betala för dem om hon vill skicka till samma vän igen. Stämmer det eller är det något jag missar här?

  Tack på förhand om du har tid och lust att svara! =)

  Ha en härlig sommar!

  Vänligen, Lotta

  • Hej!

   Ursäkta ett lite sent svar… Du kan bara skicka ett presentkort till en person per dag, nästa dag kan du skicka ett nytt till samma person. Däremot kan hon skicka till en annan vän samma dag. Hoppas det blev lite klarare =))

   Ha en trevlig sommar och helg! =)

Comments are closed.