24 april, 2024
Okategoriserade

30 dagars utmaning: Cicatrix

För ca en månad sedan vinterpysslade jag på balkongen. Skar till en tjock skumgummidyna för att passa runt en kruka bla. Då skar jag mig på ovansidan av handen med kniven, ett sår som såg mer otäckt ut än det var. Gjorde knappt ont och det var inte så djupt, men det såg lite illa ut. Nu har det läkt nästan så fint som det kan så då tänkte jag köra en ordentligt utmaning: Cicatrix i 30 dagar!

 

Cicatrix – Avancerad gel för korrigering av ärr

Cicatrix är en transparent silikonbaserad gel som med framgång mjukar upp, slätar ut samt bleker missfärgade ärr orsakade av kirurgi, skador, akne och brännskador. Cicatrix är ett behändigt och smärtfritt sätt att motverka dina ärr. Gelén kan appliceras överallt på huden, torkar snabbt till en osynlig film och gör att läkta sår/ärr blir mindre framträdande.

Gelen kan användas som komplement till kirurgtejp för personer som visat sig känsliga mot ämnen som kan förekomma i tejpens klister. Salvan är ett effektivt och smärtfritt alternativ till andra tillgängliga metoder som laser och IPL, som kan vara smärtsamma vid ärrkorrigering. Gelén innehåller även e-vitamin vilket stimulerar blodcirkulationen, påskyndar sårläkning och förhindrar ärrbildning.

 

Jag köpte den här krämen för 100 år sedan (och kanske är den inte längre verksam, jaja) men har inte haft mer än akneärr att testa den på. Men nu tänkte jag att när jag har ett så synligt och ostört (alltså, en plats där kräm inte gnuggas bort så lätt och inga andra krämer påverkar) ärr på ovansidan av handen ska jag testa den ordentligt. Jag kommer ha på krämen så mycket jag kommer ihåg tills dess.

Här ser ni hur mitt ärr ser ut just nu dag 1 den 22 november, och hur gelen ser ut på huden. Resultat ska jag visa den 22 december.

Cicatrix finns på Eleven, tuben är på 15 g och kostar 329 kr.

6 tankar på “30 dagars utmaning: Cicatrix

Kommentarer är stängda.