24 april, 2024
Okategoriserade

Första bilderna!

Efter att batteriet laddat i en evighet började jag givetvis gräva i menyerna och ställa in saker som jag vill ha det. Det är ganska mycket som är annorlunda mot min 6-7 år gamla 400D. Menyer, knappar, funktioner… Tom Camera Raw-hanteraren i Photoshop var tvungen att uppdateras! Så jag satt nog i en timme bara för att fatta hur saker och ting fungerade.

Sedan tog jag en bild, den nedan.

f/5.6, ISO 6400, 1/100 s, 17-85@85 mm. Rätt kass bild, högsta ISOn och väldigt grynigt. Bilden är helt obehandlad förresten.

Sista bilden jag tog nu är den nedan, då har jag alltså lekt en massa med inställningarna för att hitta ett läge som funkade. f/5.6, ISO 2000, 1/25 s, 17-85@66 mm. Kanske inte så lysande sådär direkt ur kameran, men den går att ordna till i Raw-hanteraren, se bilden längst ner i inlägget.

Sådärja, behandlad i Photoshop med ljus och mättnad bla. Ganska grynig fortfarande, men den är betydligt bättre än originalet ovan. Imorgon får det bli en riktig fotorunda utomhus!

Visst är det fina blommor förresten? Älskar att ha snittblommor hemma, luktar (doftar) så gott!

5 tankar på “Första bilderna!

  1. Klart du kommer fixa detta med kameran så duktig som du är !!!
    Glad för din skuld..
    ( Säger jag som inte kan såå mycket )
    LYCKA TILL!!!!

  2. Det fixar du!

    Vi har en Canon 1000D och den lyckas förvirra mig en hel del. Man kan dock göran underverk med Canons bildredigeringsprogram om man tar bilderna i RAW:)

    1. Jag har fotat RAW länge, älskar det! Ger mig mycket bättre kontroll! Bilden längst ner var redigerad i Photoshops Raw-hanterare.

Kommentarer är stängda.