Jag är lite frustrerad. Ja alltså, jag trivs på Ekolådan, det gör jag! Men jag känner ändå att jag inte är ämnad till att jobba just där! Som chaufför! Även om jag åtminstone är stolt över arbetsgivarens moral och företagsidéer.

Men, jag lägger nu ut hela min ansökan och cv, så som den ser ut när jag skickar den till arbetsgivare. SNÄLLA, kan nån ge mig feedback? Vad är fel med den? Varför får jag inte intervjuer? Och anses mina meriter och ansökan som så dålig? (Observera att min riktiga cv är grymt snyggt formgiven, maila mig om du vill ha den!)

Ansökan Karin Johansson

Mitt namn är Karin Johansson och jag är 33 år gammal, bosatt i Norrköping. Jag söker er utlysta tjänst som xxx.

Vad jag kan bidra med: Jag söker tjänsten som xxx eftersom beskrivningen av tjänsten stämmer in på alla de kvalifikationer jag besitter. Då jag haft eget företag i två år har jag också stor vana vid att administrera register och utskick till kunder (jag hanterar över 100 kundutskick varje månad) samt även all kundtjänst. Dock är det inte ett företag som tar mycket tid i anspråk.

Jag kan bidra med ett lugn och en skärpa som behövs på alla arbetsplatser. Jag är också en god människokännare varför jag anser att denna tjänst är som klippt och skuren för mig. Jag har lätt för att prata både i telefon och med människor direkt, jag har också gott om skinn på näsan. Se min cv på nästa sida för en mer utförlig redogörelse för tidigare tjänster och utbildning.

Vem jag är: Att leda och samverka med andra människor i en grupp faller mig naturligt. Jag har lätt för att kommunicera och samarbeta med både kunder och kollegor. Som person är jag mycket serviceinriktad, social och lyhörd. Jag är flexibel och har en hög stresströskel, går in med djupt och starkt engagemang, driv och uthållighet när jag tar mig an utmaningar.

Till min läggning är jag noggrann, hjälpsam och nyfiken. Jag är mycket datorkunnig, allmänbildad, analytiskt lagd och besitter god tankeskärpa och har lätt för att lära mig nya saker. Att påbörja, genomföra och avsluta processer som leder mig vidare i min personliga och professionella utveckling är en stark drivkraft hos mig.

Vad jag efterfrågar: Jag har höga krav på min omgivnings professionalism. Jag behöver något som stimulerar mig varje dag och möter gärna en hög arbetsbelastning med krav på snabba beslut, men också ett visst mått av rutiner och stabilitet.

Jag har ett administrativt sinnelag där uppgifter som innebär att skapa ordning och reda och att få det viktiga gjort blir det centrala, varför den utlysta tjänsten passar mig perfekt.

Med hopp om en chans att presentera mig utförligare vid en intervju!

Karin Johansson, 0761-xxx xxx

Arbetslivserfarenhet

2009-03 –

Ekolådan, Biodynamiska Stiftelsen

Chaufför, utkörning av ekologisk frukt och grönt. Deltidsarbete torsdag-fredag.

2008-11 –

AkroPlanet Enterprise

Eget företag, prenumeration av nagellack i varumärket Nailmail http://www.nailmail.se, community för sköldkörtelsjuka i varumärket Thyroid http://thyroid.se, samt webbutveckling och bloggning under AkroPlanet.

2008-09 – 2008-12

Catapult Business Center AB

Telefonförsäljare

2008-06 – 2008-08

Swemedia AB – 118 700

Gruppledare/säljare av webannonser på 118700.se

2008-01 – 2008-05

Hermelin Research

Marknadsundersökare. Arbete med Loxysoft och Filemaker bla.

2008-03 – 2008-04

Addici Communication

Telefonförsäljare av Telias produkter. Arbete med Loxysoft bla.

2006-09 – 2007-07

If Skadeförsäkring, privata sektorn

Försäkringsrådgivare/säljare av privata försäkringar. Ringde befintliga kunder över hela Sverige för en översyn av deras försäkringar.

2005-10 – 2006-04

Manpower Business Solutions

Kundtjänst Stockholmsförsöket, arbete i SAP, Callguide

2005-01 – 2005-06

StuFF, Linköpings Universitet

Webbmaster för www.stuff.liu.se, tog hand om hela hemsidan och uppdaterade med nya sidor vid behov.

2003-01 – 2003-02

Skill AB

Webbkonsult, utvecklade en webbsajt för Sundbaum Byggprojekt AB, Sundbaum Fastighetsförvaltning AB. (http://www.sundbaum.se)

2002 – 2010

Omnicode Developers Guild, ODG

Frilansande webbprogrammerare/webbdesigner/interaktionsdesigner/ produktutvecklare för Omnicode Developers Guild, ODG. Sekreterare i styrelsen. Varit med att ta fram ODG (http://odg.se) samt KL-Industribla. (http://www.klindustri.se)

2001-09 – 2001-10

IT-kompassen, Norrköping

Lärare/handledare för ett 15-tal elever i konsten att bygga en hemsida. Skrev eget utbildningsmaterial.

1999-09 – 2002-01

Adcore Norrköping AB

Gränssnittsdesigner, var del i projektgrupper som tog fram webblösningar för KK-stiftelsen, Stadium, TioFoto, Kriminalvårdsstyrelsen, Luftfartsverket, Alstom Power, E.S.D.A., Rejmes, m.fl. Arbetade huvudsakligen som gränssnittskodare, byggde sidan med HTML, stylesheets och grafik samt till viss del JavaScript.

1999-05 – 1999-09

Norrköpings Tidningar

Webbprogrammerare,deltog i projekt som tog fram webblösningar för Klippet i Norrköping, Valdemarsviks Turistbyrå m.fl. Arbetade mestadels i ASP och NTs eget databassystem.

1998-10 – 1998-12

Linköpings Universitet

Labbassistent på HTML-kurs inköpt av Ericson Data, assisterade vid de laborationer som hölls på Ericsson där de fick lära sig HTML och att delta i webbprojekt

Utbildning

2002-01 – 2005-06

Filosofie Kandidatexamen, Linköpings Universitet

Huvudämne: Medie- och Kommunikationsvetenskap, 60 p.

Övriga ämnen: Beteendevetenskaplig grundkurs, 40 p, Visual Culture and Digital
Media 20 p, Grafisk Design och Teknik 5 p.

1998-08 – 1999-01

SwIT – Utvecklare av webbaserade applikationer, Information Highway University, Norrköping.

Grundläggande studier av Java- och Perl-programmering, NT och nätverk, HTML och webbutveckling, projektledning och praktik.

1994-08 – 1997-06

Treårigt Naturvetenskapligt program

DeGeergymnasiet Norrköping

Jag har även gått flertalet säljutbildningar. 10 veckor i samarbete med AMS och Lernia, 2 dagar respektive på Addici och Swemedia.
Okategoriserade
 1. Jag tror att det stora antalet ”småjobb” (under kortare perioder) kan verka avskräckande på många arbetsgivare. Antingen tror de att du inte kan behålla ett jobb, eller att du är rastlös till din person.. Ett förslag är att korta ner listan något, kanske skippa dem som endast var över några månader.

  I det personliga brevet är det en del ”klyschor” som skulle behöva jobbas om – ”skinn på näsan”, denna tjänst är som klippt och skuren..” etc – det skriver ALLA. Korta ner listan med adjektiv, välj ut ett fåtal och beskriv anledningen till VARFÖR du besitter dessa egenskaper istället.

  Hoppas det var lite konstruktiv kritik :)

 2. För att fixa intervjuer är det oslagbart att följa upp med ett samtal efter att man skickat in sin ansökan och cv. Förbered några frågor om tjänsten, ring upp och passa såklart på att presentera dig själv. Har nog fått komma på intervju på nästan samtliga tjänster som jag också ringt på.

  Och sen tror jag att man ska undvika att ha ett ”standardbrev” som man använder sig av. Bättre att utforma brevet specifikt efter den aktuella tjänsten, även om det såklart tar längre tid.

  Och som Ellinor skriver bör man undvika att rabbla upp egenskaper man besitter och i stället exemplifiera på vilket sätt man besitter dessa egenskaper.

 3. Hittade hit via twitter och #nyttjobb. Jag håller med de som kommenterat om din cv. Korta ner. Men framför allt måste du nog sticka ut. Du är ju unik, det är alla och det är en alldeles sann klyscha ;) men få vågar beskriva så att de sticker ut, blir unika. Som arbetsgivare tröttnar jag efter två rader i ditt personliga brev precis som i de flesta brev jag läser. TYVÄRR. Jag går på och stannar i de som är annorlunda. Kanske om det skickas i ett brev (lite unikt idag ..) och plötsligt trillar det ut ett usb-minne med en lapp på: Allt finns här också! El när jag sökte en kursvärdinna och det till CV/personl brev skickades en namnskylt på tjejens namn och min logga och så skrev hon: Jag har redan tryckt min namnskylt. Kan börja imorgon.
  Det finns så många små saker som höjer dig över mängden och som man som arb.givare hugger på när man sitter med 1 miljon brev … Och som ngn skrev, det måste vara unikt för varje tjänst också. Ett pers brev som du skickar till alla … märker man när man får.
  Jag hoppas du inte tar illa upp. Det var menat som vänlig och konstruktiv kritik :D
  Många hälsningar och lycka till!

 4. Jag skulle ha skrivit den så här:

  Ansökan som XXXXX

  Hej!

  Jag heter Karin Johansson och är en organisatorisk, målmedveten och stabil kvinna på 33 år som efter att ha läst om er utlysta tjänst härmed ansöker om den. Er beskrivning av tjänsten passar mig nämligen ypperligt och jag kan verkligen bidra med stor expertis inom era arbetsområden.

  I nuläget arbetar jag deltid som chaufför åt Ekolådan, där jag förmedlar ekologisk frukt och grönsaker till både privatpersoner och företag. (????) Denna tjänst innebär mycket ansvar, flexibilitet och noggrannhet.

  På frilandsbasis jag även som webbprogrammerare och utvecklare, vilket jag även är utbildad inom.

  Sedan år 2009 har jag dessutom ett eget företag, Nailmail, och stor vana av registerhantering, kundutskick, webbdesign samt service. Företaget tar endast cirka XX timmar per vecka i anspråk, vilket därmed inte skulle konkurrera med arbetet hos er.

  Som person är jag väldigt initiativtagande, utvecklande, skärpt och flexibel samt mycket bra på att kommunicera med människor i alla de sammanhang. Egenskaper som har givit mig flera ledarpositioner på tidigare arbetsplatser.

  Jag tror att mina personliga egenskaper och mina tidigare erfarenheter skulle göra mig till en mycket bra anställd hos er på XXXX och jag ser fram emot att berätta mer om mig själv i ett personligt möte.

 5. Håller med föregående kommentatorer i deras inlägg och vill bara tillägga att jag tycker du är väldigt modig som vågar lägga ut detta på din blogg. Väldigt modig och väldigt begåvat! Den feedback du fått tror jag kommer att öka dina chanser att få ett jobb!!

 6. Ååååh! ”På frilandsbasis ARBETAR jag även som webbprogrammerare och utvecklare, vilket jag även är utbildad inom.” skulle det såklart stå. :)

 7. Jag har precis suttit och läst igenom ansökningar till en tjänst på mitt jobb då vi söker en ny medarbetare..

  Något som slår mig i din ansökan är att den känns lite.. hm.. opersonlig? Jag känner att du säger nästan ingenting om dig själv utan bara vad du kan och vad du vill och vad du kräver.. Jag tycker det är ganska intressant att även få en inblick i hur personens liv är.. Om du förstår hur jag menar?

  Jag hoppas du inte tar illa upp.. det var min reflektion bara..

  Kram!

 8. Strongt av dig att lägga ut ett CV i bloggen men vem vet, det kanske leder till jobb?

  Det som slår mig förutom det redan nämnt är att du har en kandidat men har tagit relativt okvalificerade jobb. Förklara och vänd det kanske till din fördel ”har prioriterat att anpassa mig efter arbetsmarknaden och hålla mig á jour med vad som erbjuds men skulle gärna dra nytta av min utbildning ” och sök då jobb som passar dig. Iochmed Nailmail och att du bloggat länge så borde du kanske satsa på media/hälsa/skönhet? Representant för nischade företag?

Comments are closed.