Jag har blivit ett stort fan av syrebehandlingar! Då menar jag verkligen inte harmlösa aha-syror som inte ger mycket effekt. Nej, jag menar dessa riktigt riviga syror som vi-peel, tca och salicylsyra.

Det som är bra med syrorna är att de tränger djupt ner i huden och påverkar nybildandet av hudceller i det nedersta hudlagret. Det tar alltså några veckor innan den fulla effekten syns, hudflagningen är bara en första effekt. Den lena hud som jag upplever nu är alltså bara toppen på isberget.

Det som är viktigt med syror dock är ju att aldrig slarva med solskyddskrämer efteråt. Huden är tunn och känslig och behöver därför lite extra omvårdnad. Jag har därför köpt en kräm med k- och c-vitamin, Derma Ceutics K Ceutic med spf 40. Krämen är grön och förhindrar röda fläckar och stimulerar återväxten.

K Ceutic – DermaCeutic

Hypoallergen reparationskräm.
Vårdande kräm efter peeling och laser, efter estetiska behandlingar och mot hudrodnad.
Krämen innehåller ett k-vitaminkomplex som stabiliserar och återställer mikrocirkulationen för att minimera svullnad och rodnad. Vitamin E skyddar cellmembranen mot de skadliga effekterna från fria radikaler. Vitamin C stimulerar kollagensyntes. Innehåller även sojaflavonoider och solskydd SPF 40 för att motverka pigmentojämnheter.
30ml
Jag har sedan tidigare också köpt Enhanced Cream 15% från Mene&Moy, som jag nu börjat använda på nätterna. Den svider rejält, inte så konstigt då den innehåller 15% glykolsyra.

Enhanced Cream 15% – Mene&Moy

Exfolierande nattkräm, med 15% glykolsyra. Föryngrande nattkräm för alla typer av hud.
Egenskaper:
Genom glykolsyrans exfolierande verkan tar Enhanced Cream effektivt bort döda celler från hudytan. Genom sin starka koncentration (15%) stimulerar glykolsyran den cellulära nybildningen och reducerar rynkor och fina linjer. Denna kräm innehåller också aktiva naturliga fuktgivare som normalt återfinns i huden. Huden återfår sin elasticitet med ett sammetsliknande skimmer.
50 ml
Okategoriserade