Nu kommer nåt för er som ofta är förkylda – Kaloba! Jag skulle ha gått på denna presskonferens igår men hann inte med det riktigt. Ska se om jag kan få testa det också, även om jag inte gärna vill bli förkyld så jag kan det…

Vad tror ni om Kaloba? Är det på tiden att det kommer verksamma mediciner mot förkylning eller är det bara att låta det vara?

PRESSMEDDELANDE 2010-10-06

Tysklands mest använda förkylningspreparat, Kaloba®, kommer till Sverige

– Antibiotika verkningslöst för 90 procent av våra förkylningar

90 procent av den antibiotika som skrivs ut inom öppenvården avser att behandla övre luftvägsinfektioner, det vi ofta känner av som förkylning. Samtidigt orsakas 90-95 procent av luftvägsinfektionerna av virus som antibiotika är helt verkningslöst mot. Detta är ett globalt och allvarligt folkhälsoproblem.

Det bästa vore förstås att inte behandla komplikationsfria förkylningar alls, men många har för bråttom tillbaka till skola och arbete för att vänta ut en förkylning i 7-10 dagar.

Mot bakgrund av detta är MaxMedica AB stolta att kunna lansera den tyska storsäljaren Kaloba® på den svenska marknaden.
Kaloba® är ett nytt och unikt traditionellt växtbaserat läkemedel som lindrar symptom och förkortar sjukdomstiden vid förkylning. Den verksamma substansen i Kaloba® utvinns ur rötterna från mörk pelargon, en växt som använts av stammar i Sydafrika i hundratals år för att lindra och bota typiska förkylningssymptom som halsont, hosta, snuva, feber, och trötthet.

Det finns många förkylningspreparat på den svenska marknaden idag, men Kaloba® är unikt eftersom det är det enda preparat som kan tas när förkylningen redan brutit ut. Det gör Kaloba® till ett välbehövligt alternativ till antibiotika för behandling av luftvägsinfektioner orsakade av virus.

Sven Britton, professor i infektionssjukdomar vid Karolinska Institutet, menar att vi ser en förändring i synsättet på naturläkemedel idag som ett seriöst alternativ till det vi kallar skolmedicin. Ett av de största framstegen inom medicin de senaste decennierna är ett naturläkemedel mot malaria, så vi ser definitivt en revolution inom det här området, menar Sven Britton.

I Sverige är vi generellt sett skeptiska till naturläkemedel jämfört med övriga Europa. Något som Maria Svensson, marknadschef på MaxMedica, är beredd att gå i bräschen för att ändra på.

Kaloba® är ett av Europas bäst säljande förkylningspreparat. Det har funnits på den tyska marknaden sedan 1950-talet och sedan dess lanserats globalt. Den verksamma substansen i Kaloba® har genomgått kliniska studier på mer än 7 500 personer, varav 2 500 barn. Vi ser ingen anledning till att Sverige ligger så långt efter övriga Europa på naturläkemedelsmarknaden. När vi nu lanserar ett preparat som hjälper redan när förkylningen brutit ut och som verkligen fungerar, hoppas vi att Sverige ska få upp ögonen för naturläkemedel, säger Maria Svensson, marknadschef på MaxMedica AB.

Kaloba® finns både i tablettform och som orala droppar och kan användas av vuxna samt barn från 6 år och uppåt. Kaloba® säljs på Apoteket AB, Medstop, Apoteksgruppen, Kronans droghandel, Vårdapoteket och Life. Rekommenderat pris för 15 tabletter är 110 SEK och för 50 ml orala droppar 195 SEK. Läkemedlet säljs i över 40 länder runt om i världen.

Okategoriserade