25 april, 2024
Okategoriserade

Pressmeddelande från KICKS

Jag lägger ut hela pressmeddelandet från Kicks så får ni läsa själv om vad som sas idag!

Skönhetskedjan KICKS kopplar greppet om den auktoriserade e-handeln från start

Pressmeddelande, Stockholm, 15 juni 2010

Den 25 augusti öppnar KICKS sin e-handel med närmare 200 varumärken och över 10 000 produkter i sitt sortiment. KICKS blir Sveriges första auktoriserade nätåterförsäljare av exklusiva varumärken som MAC, Lancôme, Clinique och Biotherm.

Genom starten av e-handeln har KICKS skapat tillgänglighet över hela landet för varumärken med begränsad distribution som till exempel MAC, YSL och Make up Store. För att ytterligare underlätta inköpen via e-handeln erbjuder man kostnadsfri leverans av produkter till alla sina 137 butiker i Sverige. Inom tre år räknar KICKS med att e-handeln är deras största butik omsättningsmässigt. I samband med presentationen av e-handeln bjöd KICKS in representanter från två av världens främsta leverantörer av skönhetsprodukter, L’Oréal och Estée Lauder Companies, för att diskutera problematiken med den oauktoriserade handeln på nätet.

– Det känns viktigt för oss, som den ledande skönhetskedjan i Norden, att aktivt ge oss in i debatten kring den oauktoriserade e-handeln. I första hand så vill vi att informationen ska fungera som en ögonöppnare för alla som inte känner till det utbredda problemet och samtidigt belysa vikten av säker e-handel från auktoriserade återförsäljare. Vi värnar om de varumärken vi säljer och att kunderna ska få uppleva de riktiga produkterna, med rätt kvalitet, istället för kopior eller produkter med osäker härkomst, säger Pontuz Bjelfman, vd för KICKS.

Vad kan ni göra för att undvika handel med era produkter genom ”oseriösa” aktörer?

– Vi arbetar målmedvetet för att förhindra att oäkta produkter tar sig in på marknaden. När det krävs så tar vi till juridiska åtgärder mot distributörer av förfalskade varor. Vi vill gärna bli informerade av våra kunder om alla sammanhang där de stött på exempelvis oäkta produkter, så att vi aktivt kan arbeta för att stoppa denna handel, säger Stevan Lind, General Manager för Estée Lauder Cosmetics A/S.

Varifrån kommer produkterna om de inte kommer från ursprungsleverantörerna?

– Produkterna kan ha förvärvats på olika sätt; ofta är det restpartier som säljs vidare men det kan även röra sig om stulna varor eller rena kopior. När man arbetar med exklusiva produkter ska man komma ihåg att det ständigt finns ett intresse för att förvärva eller kopiera dessa produkter samt att det alltid finns en marknad för dem, säger Niels Westerbye Juhl, General Manager Scandinavia för L’Oréal Luxury Products Division.

Varför ska man köpa produkter från en auktoriserad återförsäljare?

– Som auktoriserad återförsäljare har KICKS en unik position då vi alltid kan garantera äkta vara, högsta kvalitet, ett fullsorterat sortiment och de senaste nyheterna, säger Pontuz Bjelfman. Karaktärsstarka dofter från Ralph Lauren, Tri-Aktiline Total Face och Max Factor Colour Effect – hösten stora nyheter!

Ralph Lauren The Big Pony Collection
Höstens största doftlansering är fyra färgstarka herrdofter av olika karaktär. KICKS är ensam återförsäljare av doftserien i Sverige.

40 ml. Pris 369 kr.
75 ml. Pris 489 kr

Finns i butik från vecka 32.

– Ralph Lauren The Big Pony Collection är en lansering i tiden med sina fyra dofter inom samma koncept. Trenden vi ser är att det blir allt vanligare att välja sin doft efter tillfälle och sinnesstämning snarare än att använda en doft för alla tillfällen. I The Big Pony Collection finns karaktärsstarka dofter som verkligen kompletterar varandra, från frisk lime till mörk choklad och mysk eller från mint och ingefära till grapefrukt och mandarin, säger Nanna Hedlund, Marknadschef på KICKS.

Enligt KICKS Beauty Report, en unik skönhetsundersökning där mer än 8 000 skönhetsintresserade kvinnor och män deltagit, väljer idag 44 % av männen olika dofter för olika tillfällen.

Tri-Aktiline Total Face
Från Good Skin Labs, som introducerade världsfavoriten Tri-Aktiline Instant Deep Wrinkle Filler, kommer nu Tri-Aktiline Total Face Instant Wrinkle Reducing Moisturizer, en fuktcreme för hela ansiktet som effektivt motverkar rynkor och ålderstecken.

Tri-Aktiline Total Face Instant Wrinkle Reducing Moisturizer är en lättapplicerad, återfuktande ansiktscreme som snabbt slätar ut och fyller i fina linjer och djupare uttrycksrynkor som skrattrynkor eller bekymmersveck.

Pris 395 kr. Finns i butik och på www.kicks.se från vecka 37.

Max Factor Colour Effect
En helt nya makeuplinje som har utvecklats av makeupartisten Tomas Lenneryd. Max Factor Colour Effect har hämtat inspiration från catwalken med färgstarka ögonskuggor, läppglans och nagellack. Säljs exklusivt på KICKS! Finns i butik och på www.kicks.se från vecka 37.