En snabbläst chicklit åter igen. Babbeldrottningen i New York av Meg Cabot är del två och jag har inte läst del 1. Så den börjar väldigt plötsligt och refererar till sådant som hände i bok 1. Men den går att läsa ändå, fast en del av behållningen försvinner.

Men detta är en klassisk chicklit. Flicka möter pojke, flickan och pojken blir kära och flyttar ihop, flickan tvekar och de gör slut, pojken friar, the end. Så, nu behöver du inte läsa den här boken! Fast ändå, om du är i giftastagen kan den vara underhållande då varje kapitel avslutas med förklaring av olika bröllopsklänningar, handskar, hattar, etc etc. Tjejen i boken, alltså ”babbeldrottningen” Lizzie Nichols, är bröllopsklänningsstylist, hon får givetvis chansen att bevisa för alla hur duktig hon är (och hon är naturligtvis överjordiskt duktig!) och då blir ju livet så mycket enklare.

Har du tråkigt och hittar denna kan du ju läsa den, men spring inte benen av dig för så bra är den inte.

Se upp New York City – Lizzie Nichols är här!

Lizzie Nichols har ett stort problem i livet: hon kan aldrig hålla tyst! Hon har en osviklig förmåga att säga fel saker vid fel tidpunkt. Nu är hon i New York, lika bubblande charmig och optimistisk som alltid: det gäller bara att hitta ett jobb och en bostad så blir allt toppen!

Men hon måste kämpa sig igenom den ena förnedrande situationen efter den andra och får slutligen jobb som receptionist på en advokatbyrå. Inte precis hennes drömjobb (som är att öppna en vintagebutik för brudklänningar) men det betalar i alla fall räkningarna. Fast hennes råd till blivande brudar att inte skriva på äktenskapsförorden underlättare inte precis hennes karriär. Kan hon aldrig lära sig att hålla munnen stängd!