20 april, 2024
Okategoriserade

Företagstankar

Har kommit hem för en stund sedan från nätverksträffen Movere. Som jag skrev innan är det ett kvinnlig nätverk för företag som funnits kortare tid än 5 år. Och tro mig, alla sorters nätverk för företagare är guld värda! Att starta ett företag är absolut ingen konst, det går att få lån och bidrag från höger och vänster så man överlever de första åren. Men sedan kommer det jobbiga.

För egen del är det nu det börjar bli tufft. På något sätt har vi lyckats göra av med 240 000 kr från ALMI, mest på annonser och nu senast på Linda Skugge-kampanjen. Visst fick jag kanske 25 nya medlemmar, men mer än hälften av dem är inte ens kreditvärdiga. Gissningsvis kommer de inte betala sina lack i förskott utan aldrig höra av sig igen.

Linda Skugge-kampanjen blev kostsam på andra sätt också, alla de lack vi skickade ut till bloggare och sedan försvann i ett svart hål. Oavsett vad kampanjen i sig kostade blev kostnaden för lacken det som tippade oss över kanten. För sanningen är den att vi just nu har mindre än 5000 kr på kontot. Läget är allvarligt men förhoppningsvis kan vi rädda situationen genom checkkredit på banken.

Just nu är det inte alls roligt att vara företagare. Tack och lov slapp jag deklarera i år, men har jag otur slipper jag nästa år också. Men jag hoppas verkligen att vi kan fortsätta finnas till även om vi inte längre kommer göra några satsningar för att synas. Jag hoppas ni som redan är medlemmar kan hjälpa mig värva via era bloggar eller nätverk. SaintBella tex får 40% rabatt denna månad för att hon värvat 4 nya kunder under april. Det går med andra ord att spara lite pengar för er också.

Nå, nu vet ni iaf hur läget är och varför inspirationen och glädjen tryter. Jag ber er alla om ursäkt för att detta är en sån tråkig blogg just nu. Men detta är en livsstilsblogg och då skriver jag om allt, högt som låg.

5 tankar på “Företagstankar

  1. Jag hoppas att det vänder för dig! Har du provat sociala nätverk? Marknadsföra dig via youtube? Facebook? Youtube är bra – om du trivs med att vara framför kameran kan du skapa olika looker och swatches på nagellackskollektioner som du tar in. Där når du en stor målgrupp!

    Om du kunde synas och bli rekommenderad i redaktionell text vore det inte dumt heller! :) Hör av dig till olika skönhetstidningar, skönhetssajter osv. Du har vad jag förstår en unik idé. Det är något som kan locka som ”story!.

    Alla de här alternativen är gratis marknadsföring!
    .-= » Mias senaste inlägg: Besöksrekord =-.

  2. Jag tror du måste tänka om när det gäller marknadsföringen. Utan marknadsföring får man heller inte några kunder men jag tror det viktigaste är att hitta sin målgrupp (köpstarka kvinnor med fast inkomst 25+?) och nå ut till dem.

    Har du funderat på att utöka shopen något? Om du erbjuder allt inom naglar (filar, över-underlack, oljor osv) så kommer du behålla många kunder eftersom man kan handla allt hos dig.

    Se över dina fraktkostnader. Jag kommer ihåg att jag såg nån bild där du använde postens färdiga gröna påsar, jag kan ju direkt säga att du tjänar på att köpa en stor bal med bubbelplast plus kartonger/påsar och sen betala portot på det (bli föressten fakturakund hos posten..). Packoplock har mycket bra emballage som oftast levereras nästa dag.

    Just nailmail sidan är lite seg i min dator och det är ingen gammal dator. Vissa av bilderna och texten är avklippta. Den känns också lite rörig, dela upp det bättre och rikta kunderna dit du vill, shopen och prenumerera. Kanske låna och länka swatches på de aktuella lacken så man blir sugen redan på din sida och slipper googla.

    Är shopen oscommerce? Det finns isåfall en jättebra Paysonmodul som jag tycker du borde installera. Korta ner registreraformuläret, tex initialer känns inte nödvändigt.

    Jag hoppas inte du tar mina tips negativt utan konstruktivt. Vet att man blir hemmablind lätt och då är det guld värt att få tips utifrån. Jag hoppas verkligen det vänder och blir bättre för dig, det är trots allt en grym affärside!

  3. Keep up the good work Karin! Ledsen att jag inte kunnat bidra ens genom att vara kund i Nailmail men som du ju vet så är jag nada intresserad av nagellack tyvärr…

Kommentarer är stängda.