30 april, 2024

Dagens: Plommonbrun

Tidig morgon, gääääääsp. Ni anar inte hur trött jag var i morse. Dessutom låg Wendy och gosa järnet i sängen också, varför måste hon vara som gosigast kl 6 på morgonen när man absolut måste gå upp?

Det har gått bra idag, jag fick inte min fina Tue utan en äldre bil vars sidodörr krånglar. Men snön är nästan borta och det går smidgare att packa och sånt nu. Men oh, jag är så trött på att springa i trappor… Jäkla tur jag hade förresten när jag parkerade nu på kvällen. Jag backade mot en fin lyxmerca och gick sen ut och kollade om jag var tillräckligt nära och längs kanten. Då ser jag att jag står 5 cm från mercans stötfångare! Yikes!

Förresten, kom i en diskussion med min mammas gubbe om talspråk och skrivet språk. Att en del säger ”det bor mindre invandrare i det området” snarare än ”det bor färre invandrare”. Eller ”Var är vi på väg” eller ”vart är kameran”. Eller den klassiska, ”hon är snyggare än jag” eller ”han är bättre än mig” osv osv. Även om jag kan tycka att det är onödigt att bli hysterisk över att språket utvecklas och förändras, är det ändå synd att en del inte bryr sig om att syftningen blir galen eller att betydelsen blir fel.

Nåja, dagens OT. Detta är alltså dagens mejk (där har vi ett ord till, varför skriver folk ”make”? Ok att det heter Make Up på engelska, men i ett svensk sammanhang ser det ju så fånigt ut när man skriver så. Vadå, ”min make”, vad har han med saken att göra? ) med en grund av MUS Deadly, därefter mitt nya rouge från Mac. Tycker det blev en fin kombo och utsuddad funkade det väldigt bra.

3 tankar på “Dagens: Plommonbrun

  1. Jag gillar verkligen den nyansen till dina ögon. Superfint.
    Ha ha jag skriver nog ”make” lika ofta som mejk eller sminkning. Kan aldrig bestämma mig. ;)
    .-= » Tinas senaste inlägg: Maybelline bloggträff! =-.

  2. Jag tycker att vi ska vårda svenska språket. Det medför respekt att prata vårdat och korrekt samt att stava rätt med rätt grammatik. Tycker lärarna borde lägga mer vikt vid det i skolan, det känns ibland som om skolan blivit flummig och ägnar sig åt fel saker.
    .-= » Ninnis senaste inlägg: Duschcreme från H&M =-.

  3. Håller helt med om att det är viktigt att vårda språket. Visst, det förändras och det kan man inte göra något åt, men det måste fortfarande vara begripligt – och om man använder sig av låneord ska det gärna vara genomtänkt. Jag har svårare att ta en text på allvar om den inte är någorlunda välskriven.

Kommentarer är stängda.