19 juni, 2024

Nyhet: L´Oréal Lip Paint

På Daisy Beauty Expot fick vi en kasse med smink från L´Oréal (och Garnier) med nyheter för våren, bland annat dessa Lip Paints i 6 olika nyanser som släpps i februari. 99 kr styck kommer de kosta.

Det finns 3 matta nyanser och 3 glansiga, som kallar lacquer. Jag föredrar de matta, de torkar riktigt snyggt och stainar läpparna så de inte ser konstiga ut när man använt det en hel dag. Hållbarheten på framförallt de matta är grymma, har inte testat de glansiga i en riktig mejk än dock.

Här nedan ser ni swatcher av samtliga med ett omdöme. Sjukt svårt att göra läppswatcher, beklagar dåliga bilder och fula läppar. Pussbilden längst ner visar hur de kladdar av sig direkt efter applikation. Samtliga kommer med den vanliga sk doe-penseln som gör det lätt att applica, även om jag gärna får snygga kanter med en pensel istället.

Observera att samtliga bilder är tagna utan foundation eller primer. Hade jag haft dessa på mig till en mejk hade läpparna haft en mattare bas då jag ofta använder foundation över läpparna innan jag applicerar läppstift.

 

L´Oréal Lip Paint Lacquer

101 Gone With The Nude


Urk. Passar inte min hudtyp alls, iofs kanske den passar bättre om jag har foundation på mig men såhär är den inte ok. Otäck kolabrun nyans och lacquer-formulan känns tjock och seg.  Inte min påse.

 

102 Darling Pink


Fin gammelrosa nyans som passar de flesta. Min favorit bland de glansiga lip paintsen. Lättast att applicera och ser snyggast ut. Inte så tjock formula som de övriga.

 

103 Fuchsia Wars


Häftigt illrosa nyans, men rätt tjock formula. Förstår varför jag håller mig borta från glans när jag har detta på läpparna. Kanske att det blir snyggare om man biter av lite eller efter en stunds användande. Hade behövt pensel för att få snygga kanter.

 
 

L´Oréal Lip Paint Matte

204 Red Actually


Så kommer vi till de matta. Här har det kanske inte riktigt torkat ordentligt, men ni ser på formulan att den är mer stainlik. Tunnare formula som inte lägger sig som en tjock kladdig hinna. Naturligtvis framhäver det alla torrflagor på läpparna så det får man se till att skrubba bort först. Gillar nyansen på detta!

 

205 Apocalypse Red


Här blir det tydligt att basen behöver vara bättre, det lägger sig gärna i vecken. Den här färgen är mörkare röd och blir riktigt snygg när det torkat ordentligt.

 

207 Wuthering Purple


På den här bilden ser det bedrövligt ut, men irl och med en bättre bas är det helt klart min favorit. Så snygg lila och blir så läckert när det torkat helt matt. Jag har iofs en grej för lila lippies men detta är verkligen helt upp min allé! Denna är ett måsteköp!
 

Och så här ser de alltså ut direkt efter applicering. Övre raden är de matta (Red Actually, Apocalypse Red och Wuthering Purple) och nedre raden de glansiga (Gone With The Nude, Fuchsia Wars och Darling Pink).