28 mars, 2024
Okategoriserade

Kattens dag

Idag är det kattens dag! Kattens Dag är till för alla som tycker om katter! Då förenas vi kattälskare för att hylla katten som det fantastiska djur den är.

Så här står det om Kattens Dag på deras hemsida:

Kattens Dag är dagen som förenar alla Sveriges kattengagerade människor, från uppfödare, SVERAK, kattklubbar, rasringar, kattägare och katthem till alla som tycker om katten. Vi arbetar alla för att höja kattens status, genom kunskap och respekt.

Kattens Dag har firats i 26 år
Kattens Dag bildades från början av Sverak (Sveriges Kattklubbars Riksförbund) för 26 år sedan. Syftet var att höja värdet på katten som individ. Vi på Royal Canin anslöt oss för 11 år sedan, för att tillsammans med zoofackhandlare ytterligare förstärka manifestationen.

Syftet är att höja kattens status
Vi vill hjälpa till att ge katten den status den så väl förtjänar, framförallt för det fantastiska sällskaps- och nyttodjur det är. En lika viktig aspekt är att öka kunskapen kring fodrets betydelse, vikten av regelbundna vaccinationer och förståelsen för kattens behov av social stimulering.

Själv ska jag krama på Wendy lite extra och ge henne lite godsaker! :D

5 tankar på “Kattens dag

  1. Kattens dag, kul grej! Är avis på alla kisse-ägare, vill också ha en liten goding å mysa med. Kel till Wendy från mej!

Kommentarer är stängda.