28 mars, 2024

Blå Måndag: Suncoat – Lovely Lapis

suncoat-lovelylapis-1

Måndag igen då! Kallt som sjutton i helgen så var mest ute på snabba promenader, idag tänker jag nog stanna inne tror jag… Just nu är allt rätt ok med min graviditet om nu någon undrar, jobbigast är alla gravidhormoner som gör mig så arg hela tiden. Blir ju inte bättre av att jag är hemma sjukskriven och Anders är frilans och jobbar hemifrån. Är det någon som känner igen sig? Går det över?

Nåja, det är Blå Måndag, men jag tror att Emelie inte kommer lägga upp nåt bidrag idag. Hon har ju just flyttat och inte ens packat upp sin dator, men jag vill ändå visa mitt bidrag idag så vi kör ändå!

Detta är Suncoat – Lovely Lapis, ett lack jag fick på Daisy Beauty-eventet i januari och först nu testat. Suncoat är alltså vattenbaserade lack, där du måste använda ett speciellt bas- och topplack som gör det avskalningsbart. Jag lackade med detta i torsdags har jag för mig och det har hållit jättebra! Ingen chippning, inget flagande och jag fick anstränga mig för att få upp en flik att skala av nu på morgonen. Så hållbarheten är ju toppen. Fin blå färg också, Suncoat hittar du här på Turkos webshop och det finns allt från rosa till blå och gröna. De kostar 149 kr och du behöver köpa bas- och topplacket också.

Så hållbarheten är bra, men applikationen… Hm. Första lagret smälte lacket undan, det blev liksom som vattenfärg på en fet yta. Det gick att jämna till lite innan det torkade. Andra lagret blev bättre men jag behövde till slut 4 lager för att få en jämn yta. Men jag tycker det blev ganska flammigt, även om det inte syntes så mycket irl. Topplacket gav en blank och fin yta till slut, utan det torkar lacket matt.

Jag tycker det är riktigt snyggt, skimmer är aldrig fel. Kanske lite platt på något vis och jag hade klart tröttnat på det efter 4 dar. Men jag ville ju testa hållbarheten också…

Vad tycker du om detta? Har du testat Suncoat?

suncoat-lovelylapis-2suncoat-lovelylapis-3suncoat-lovelylapis-4suncoat-lovelylapis-5suncoat-lovelylapis-6

2 tankar på “Blå Måndag: Suncoat – Lovely Lapis

Kommentarer är stängda.