20 april, 2024

Åldersgränser?

Finns det några åldergränser där ute? Nu menar jag naturligtvis inte myndig vid 18 eller gräns på 20 år för att få handla på systemet. Nej, jag tänker på de gränser som vi sätter upp för varandra angående hur man får se ut och vara.

Jag lyssnade idag på Hallå P3 med Kitty Jutbring som handlade om just detta, ”Har du blivit diskriminerad på grund av din ålder?” Kitty är ju som ni alla känner till, en oerhört häftig, intelligent och supersnygg tjej med en alldeles egen stil som hon bär upp så väl. Jag föreställer mig ofta att jag är Kitty när jag sminkar mig, så hon är absolut en förebild för mig. Hon hade fått en kommentar på sin blogg om att Kitty ”tror att jag är 16 år fast jag är 30+, snart 40.” Vilken hemsk kommentar va?

Anyway, vad tycker ni om detta? Jag tycker personligen att alltför många blir tråkiga runt 30, de har en stabil karriär med en image att upprätthålla. Eller så kanske de sitter med en familj och bryr sig inte längre hur de ser ut. Jag tycker man ska fortsätta sminka sig som man vill, våga vara Kitty! Däremot kan jag ibland tycka att rynkiga gamla gummor inte är så snygga i stark ögonskugga.

Sedan finns det ju givetvis personer som är fullständigt stillösa. Utväxten från helvetet, rooooooosa läppglans, superbrunbränd, korta toppar eller korta kjolar långt upp i åldern och oavsett kropp. Jag har inte en snygg kropp och har lärt mig framhäva det som är snyggt och dölja det som inte är så fint. Självinsikt kallas det, något fler borde utrustas med.

Dock anser jag inte att det handlar om ålder! Det finns ingen ålder eller åldersgränser, det sitter bara i ditt huvud!

11 tankar på “Åldersgränser?

  1. Håller fullkomligt med dig. Är ju själv 30+ och trivs bättre med mig själv och mitt utseende än jag någonsin gjort. Experimenterar med smink och färger och låter inte någon annan avgöra hur jag ska se ut. Däremot finns ju gränser och ”dålig smak” eller ”stillöshet” som du kallar det är ju aldrig snyggt oavsett ålder.
    Bra inlägg!

    Tinas senaste bloggpost: Yves Rocher, Inositol Végétal Ögoncreme!

  2. Tina: Ja exakt! Dålig smak eller dålig självinsikt, så många vackra kvinnor som förstör sitt utseende för att det inte inser att det är fult utfört… Synd!

  3. Jag är en 39-årig småbarnsmamma som spacklar mig ordentligt varje dag – älskar ju smink och färg! Skulle aldrig kunna sluta med det!

  4. En dag för länge sedan såg jag en tant komma över bron i Härnösand. Hon var väldigt rosa, ganska gammal, sönderblekt hår och gick med gåstavarna i ena handen, släpandes efter sig.
    I munnen hade hon en cigg.

    Trashigt som fan.

    Elenas senaste bloggpost: En himla många program

Kommentarer är stängda.