united-in-green-logoVälkommen till United in Green, en hel vecka i de gröna manikyrerna och mejkernas tecken. Vi kommer använda inLinkz för att koppla ihop alla länkar, se denna sida mer info! Använd gärna loggan jag gjort, högerklicka på bilden och välj Spara länk eller vad det nu står i din browser.

United in Green är alltså ett försök att uppmärksamma depressioner och mental ohälsa. Depression är en av de stora folksjukdomarna och drabbar människor i alla åldrar. Vid ett givet tillfälle är 4 procent av alla vuxna män och 7 procent av alla vuxna kvinnor drabbade av kliniskt betydelsefull depression. Minst 25 procent av alla kvinnor och 15 procent av alla män kommer någon gång i livet att få en behandlingskrävande depression. Dock kan siffrorna variera mellan olika undersökningar beroende på hur man avgränsar det som man kallar depression. (källa Wikipedia)

Även jag har haft depressioner, även om mina i stor grad utlösts av olika kriser (seperation och dödsfall). Men jag är ständigt på min vakt för att inte falla ner i vad jag kallar ett mörkt hål, känslan av meningslöshet och ångest. Jag har medicinerat med Citalopram men kände till slut att jag bara tryckte ner mina känslor, du kan läsa en artikel om detta där jag var med i Folkbladet.

I USA är oktober Depression Awareness Month, vid sidan om bröstcancerinsamlingen. Båda tillstånden är fruktansvärt nedbrytande men då bröstcancer får mycket uppmärksamhet med varor du kan köpa och små rosa banners, är det knappt någon som låtsas om depressionerna. Många anser att det bara är att rycka upp sig, vi som varit där vet att det inte är så enkelt. Personligen anser jag det är jättebra att det finns antidepressiva medel, men det gäller att skilja på depression och depression. Är du egentligen ”bara” inne i en kris där samtal hjälper eller är du kliniskt deprimerad? Medicinera inte i onödan om du kan undvika det. Men nu vill jag och många andra försöka rikta sökarljuset även ditåt, vilket vi då gör med den officiella gröna färgen och en grön vecka!

Var gärna med den här veckan! Jag kommer visa grönt hela veckan, dessutom blir det ju Grön Onsdag på onsdag. inLinkz finns till varje dag, lägg gärna till din blogg där! Du hittar inlägget med alla koder för hela veckan här!

zoya-ivanka-1

Vad tycker du om detta lack? Rösta här!
[rate]

Jag startar denna gröna vecka med ett riktigt tjusigt lack som ni såg delar av igår – Zoya Ivanka! Så otroligt lysande grön och så vacker! Det gröna går en aning mot gult, vilket ger ett väldigt fint djup tycker jag.

Här har jag lagt det ovanpå ett annat grönt lack, då behövdes bara två lager. Jag provade först att använda Ivanka på egen hand men efter fyra lager gav jag upp. När jag dessutom sabbade allting tog jag bort det och började om. Men då hade jag det på naglarna i flera dagar!

Vad tycker du om detta? Är du med i dag så lägger du bara till din länk. Rösta gärna också på detta lack!

zoya-ivanka-3zoya-ivanka-4zoya-ivanka-2zoya-ivanka-5


 1. Så fint lack! Jättefint initiativ också, tyvärr blev det lite kort varsel för mig att vara med från början, får se om jag kan pricka in ett par gröna manikyrer senare i veckan i alla fall!

 2. Ivanka är ett av de vackraste gröna. Helt underbara bilder har du tagit också. :)

  Jag fick inte länken att fungera. Jag testade båda som ska vara till WP men kommer inte till länksidan. Jag är inte så haj på detta så vet inte vad som är fel. :S

 3. Säjer samma som Pamsan, fick det inte att funka igår heller på pinkveckan. Men jag kan inte sånt dära, utlänska språk och cyberprat;)

 4. Jättebra skrivet! Och vilket vackert lack du börjar veckan med :)

  Jag kommer att delta några av dagarna i alla fall, för det här är ett mycket viktigt ämne som ska uppmärksammas så mycket som möjligt. Speciellt eftersom jag fortfarande känner att det finns lite motvilja ute i samhället att prata om psykiska problem. Precis som att det fortfarande skulle vara skamligt på något sätt.

  • Tack så väldigt mycket! =)

   Du har helt rätt, folk tycker det är skamligt och det trots att så många mår dåligt. Så kan jag dra mitt strå till stacken betyder det mycket.

 5. Ååh majj gadd vilket fint lack!! Det åker upp på önskelistan direkt! :)
  Väldigt bra skrivet om ett känsligt ämne.
  Jag är med idag, tror jag lyckades på till länken. Glömde skriva in bloggnamnet bara. Jaja, en kan inte lyckas med allt första gången. ;)

 6. Jag är som synes också med i dag, tycker att det är ett viktigt ämne att uppmärksamma.

  Jag får däremot inte upp några bilder på från inlinkz. Det är som att ingen av länkarna till blogger funkar. Har testat båda och sparat och publicerat om men blir ingen skillnad. Den ena visar inget och den andra visar delar av texten utan länkar. Vet hur inlinkz funkar, använde det hela förra veckan utan problem och gjorde samma sak här, dvs gick in via html och klistrade in. Tråkigt för vet inte hur mer jag kan göra. :/

  • Jättekul att du är med! =)
   Jag har mailat dig och du fick det ju att funka sen, hör av dig om det strular igen! Koderna finns nu i en textfil istället. =)

 7. Jag tror det är med en del osynliga skiljetecken, som inte syns då, om man kopierar texten direkt. Man får rensa lite.

  Ohyggligt fint lack du visar! Måste ta och skaffa det där!

  • Ja, eller att koden blir fel, istället för < blir det en &gt ; ... Väldigt irriterande, men nu har jag lagt alla koder i en textfil istället så det bör fungera bättre. Mycket vackert är det! =)

 8. Åh så fint lack Karin. Har alltid tyckt att Zoya har så fina lack. får ta och skaffa några när min ekonomi blir bättre. :)

  Och ja, precis som du säger att en del tror att det bara är att rycka upp sig när man har en depression vet inte riktigt vad dom talar om då. Det är sjukt svårt.

  Kram!<3

  • Jaa Zoya har väldigt många fina lack!
   Det är sjukt svårt, är inte bara att börja tänka positivt heller när det är tungt och meningslöst. Skönt att vi kommit ur det iaf!

   Kram!

Comments are closed.