Enligt Expressen avslöjar Råd & Rön i sitt senaste nummer att många av de populäraste hudkrämerna innehåller både konserveringsmedel och allergener. Det handlar om 24 krämer som har testats, ett exempel på vad de hittat i krämerna är konserveringsmedlet Paraben. Forskarna vet att det stör hormoner på djur i vatten, deras fertilitet. Man vet inte än hur det påverkar människan, men EU:s vetenskapliga råd har listat de här ämnena som misstänkt hormonstörande.

Skarpast kritik riktas mot The Body Shop! Trodde ni att de var renare än renast mot miljö, djur och människor? Men i deras produkter finns uppemot 10 parfymämnen plus Parabener. Även H&Ms Hello Kitty och Snobben-produkter innehåller för mycket parfymer. Bäst sägs vara Änglamarks produkter som inte innehåller parfymer eller konserveringsmedel, så kanske är ett besök på närmsta Coop nästa steg för dig som är lite överkänslig.

Artikeln finns här på Expressen, och här på Råd & Röns hemsida kan du se hela listan på krämer som testas och även ladda ner tidningssidan.

På Råd & Rön kan du också läsa om tester av:
Ansiktskrämer för män
Hårborttagning för kvinnor
Hårfärger och toningar
Solskyddskrämer