3 mars, 2024

Recension: Kallpressad Hallonfröolja

Ni vet hur man brukar säga att ens fisar inte doftar hallon? Well, något annat som inte doftar hallon är hallonolja!

Jag har använt kallpressad hallonfröolja de senaste veckorna och är riktigt nöjd med hur den fungerar. Jag har tidigare skrivit om den här oljan, så läs det inlägget också! Det är en ganska torr olja, den går in bra i huden och känns behaglig – trots doften. För doften är lite särpräglad, lite sumpig eller träskig, väldigt märklig doft. Tyvärr upplever jag inte att doften försvinner heller men näsan vänjer sig ju vid den efter ett tag.

Jag har använt oljan under vanlig foundation vilket har fungerat riktigt bra. Med lite puder ovanpå har det hållt hela dagen utan att bli alltför blankt.

Enligt vissa studier har kallpressad hallonfröolja en spf på mellan 25-50 – vilket är riktigt högt även för en vanlig kräm. Naturligtvis är det svårt för mig att veta om det stämmer, det är ju inte så att jag går ut med olja i halva ansiktet för att se vad som händer. akoma-hallonoljaMen jag har märkt att jag inte blivit röd i ansiktet då jag enbart haft olja så den ger ju ett visst skydd mot att bränna sig. Förutom solskyddsegenskaperna är oljan i sig också bra för problemhud med akne och psoriasis, jag vet inte hur du tänker man jag väljer alltid hellre naurliga oljor mot kemikalier.

Om du är som jag, som föredrar naturligt framför kemikalier och som inte pressar i solen kan jag helt klart rekommendera denna olja!

På Akoma Skincare finns denna olja från £2.91 (29 kr) för 30 ml till £30.62 (302 kr) för 500 ml. Jag köpte en liten flaska på 125 ml för £7.79 (79 kr) som jag räknar med komma räcka hela sommaren. Frakten på Akoma kostar ungefär 50 kr och du åker inte på någon tull eftersom de finns i England.

Betyg: 5 av 5.
Pris: Från 29 kr
Mängd: Från 30 ml
Köpa igen: Ja
Inköpsställen:Akoma Skincare
INCI: Kallpressad hallonfröolja, inga tillsatser