clinique-mask-cleanser

Jag har testat den här masken – Clinique Anti-Blemish Solutions Oil-Control Cleansing Mask – några gånger nu och det är inte direkt lätt att veta om en mask gör någon skillnad.

clinique-mask-2Den här masken från Clinique ingår i deras Anti-Blemish-serie, alltså för oren hy med akne. I denna serie finns inte bara denna mask, utan annan rengöring, spot-treatment och foundation för att ta några exempel. Jag har fler delar som jag använder lite då och då, recensioner kommer för de andra också! Förutom Clinique Anti-Blemish Solutions Spot Treatment Gel, den har jag ju redan hyllat!

Vi börjar med att titta på hur Clinique anser att den fungerar:

Lugnande och naturlig lermask som läker utbrott och förhindrar framtida utbrott samtidigt som huden hålls glansfri. En formula som tränger ned på djupet och rengör porerna och tar bort överflödig olja. Efter bara fem minuter känns huden klarare och mjukare. Mild formula som inte torkar ut eller irriterar huden. Oljefri.

Jag har inget att invända mot den beskrivningen, jag har tyvärr svårt att avgöra om jag fått färre finnar dagarna efter jag använt denna, jag menar, jag är ju ingen spåtant. Men känslan när jag använt den är att huden känns ren och len. Sist jag använde denna kombinerade jag med en annan mask som var fuktgivande. Eftersom den är en lermark blir den ju stel när den torkar, lite intressant att se hur jobbigt det är att prata med den på. ;-) Min hud är rätt ok just nu, inte så mycket finnar hela tiden utan mest vid hormontoppar. Men jag tror absolut att den här masken har en del i att huden känns renare. En sak som gör att den här masken ändå faktiskt fungerar är att den har 1% Salicylsyra, vilket hjälper till vid läkning och utdrivning av akne. Jag gillar syror!

Jag har som sagt svårt att avgöra om den fungerar eller inte, men jag gillar den ändå!

Betyg: 4 av 5.
Pris: 280 kr
Mängd: 100 ml
Köpa igen: Kanske
Inköpsställen: Kicks online, Kicks, Åhléns och alla andra butiker som har Clinique
INCI: Aqua, Kaolin, Butylene Glycol, Magnesium Aluminum Silicate, Sodium Lauroyl Sarcosinate, Glyceryl Stearate, Peg-100 Stearate, Gentiana Lutea, Laminaria Saccharina Extract, Sucrose, Chamomilla Recutita, Algae Extract, Aloe Barbadensis Powder, Salicylic Acid, Acetyl Glucosamine, Inulin, 1,2-Hexanediol, Caprylyl Glycol, Xanthan Gum, Disodium Edta, Chlorphenesin, Phenoxyethanol, Titanium Dioxide