28 mars, 2024

Bildspam på två bröder

Natten har varit lugn, Deshi som är den lite mindre och modigare av de två sov hos oss i sängen. I Anders famn tom, till mitt stora förtret! Saknar ju kattsovandet mest ju… Uchi har legat bakom soffan, men nu på dagen har vi lockat ut honom därifrån. De har undersökt Nadines rum (som Wendy aldrig var inne i) och mitt skrivbord. De äter och kissar och stryker inte omkring längs väggarna åtminstone.

Men tids nog blir det nog bra det här också! Vi har alltså adopterat två omplaceringskatter, eller två katter som behövde omplaceras snarare. De är rasrena birmor men av någon anledning hade uppfödaren gått ur Sverak och hade inte stamtavlor. Men förutom en krok på svansen på Deshi är de friska och starka. Nio månader gamla alltså, blåmaskade till skillnad från Wendy som var brunmaskad. Deras pälsar och masker är inte fullt utvecklade ännu heller, men redan nu väger de 4 kilo. Kastrerade hanbirmor kan bli rejält stora!

Vi ville ju från början ha kattungar, men insåg att vi inte kan lägga 12-13000 kr på två ungar när vi har det så knapert i övrigt. Dessa två fick vi ”billigt”, att de inte är helt vuxna heller är jättebra så de har lättare att anpassa sig.

Jag kommer inte bildspamma hela tiden, men nu i början är det roligt! Jag hoppas få babybilder senare också!

uchideshi-3uchi-1uchideshi-2uchideshi-1

Lite lek med vår fjäderpiska gjorde succé! Här är det faktiskt Uchi som klättrar på Anders!

 

uchideshi-4

Sedan gick Anders in i arbetsrummet/Nadines rum, som i går kväll var stängt. Då satte de sig utanför och väntade. De blev något förvånade när Anders sedan gick runt och kom bakom dem istället! Det är Uchi som sitter på golvet och Deshi på högtalaren, skillnad ser ni framförallt på svansen.

 

deshi-4deshi-3deshi-2deshi-1

Och så en studie av Deshi när han leker i fönstret. Lite mer aktiv som ni ser.

30 tankar på “Bildspam på två bröder

  1. Så söta dem är! Mysigt och få hem nya kisar, och så himla roligt för dem att de får fortsätta vara tillsammans :)

    1. @Rebecka, Ja, än så länge vill de ha varandras sällskap, vi får se när de blir större om de blir osams då. Men ja, de är enormt söta!!

  2. Åh, så söta de är! Smälter lite här bakom skärmen. Roligt att det gått så bra redan första natten/dagen! :)

  3. För min del får du bildspamma hur mycket som helst med dessa ulliga sötnosar!! Åh så fina de är. <3 Nu längtar jag ännu mer till mitt pass på katthemmet på lördag. Katter är världens bästa djur! :)

  4. men herregud vilka sööötisar!!! härligt att det funkar bra med dem, ser ut att göra sig hemmastadda =) spamma på, det hör till djurägandet =)

  5. Åh vilken fin lösning! Mina (bondkatter) är hittekatter, jag tycker det känns fint.

    De är så vackra dina kissar!

    1. @Anna, Ja, det känns bra att kunna hjälpa familjen som behövde omplacera dem och också oss som ville ha birmor men inte hade råd. Och tack så mycket! =)

  6. Vilka sötnosar ni har fått hem! Det här att de inte har stamtavlor, påverkar det försäkring och sånt? Eller det kanske inte är någon skillnad på premier/ersättningar på raskatter och huskatter? Utan stamtavla kommer de ju att kallas för huskatt alldeles oavsett vilka deras föräldrar är menar jag.

    1. @Therese, Eller hur! Du måste komma förbi någon dag och hälsa på dem!
      Nej, det påverkar inte premien, det står i brevet att de är birmor men sedan är det inget mer med det. Likaså ägarregistreringen på skk är ju inte heller beroende på stamtavlan. Dessutom ska vi ju inte ställa ut dem =)

  7. Vad bra att ni tog hand om katter som behövde omplaceras i alla fall. Don’t breed or buy when homeless animals die!

Kommentarer är stängda.