2 maj, 2024
Okategoriserade

Lily Lolo – våren och sommaren 2012

Igår var vi alltså på pressträff för Lily Lolo.

Så vad är Lily Lolo?

Lily Lolo är ett brittiskt minealmakeupmärke, döpt efter grundaren Vikki Khans två systrar Lily och Lolo. Lily Lolo har funnits sedan 2005 och i Sverige sedan 2008, du kan enkelt få tag i dem via Eleven.se, Ellos.se, Nelly.se, BeautyPlanet.se samt OddLovin.se för att nämna några ställen. (Dock är det billigare att köpa dem från deras egna engelska webshop, men det ska vi kanske tala tyst om…)

Deras produkter är framtagna med principen att det ska vara en naturlig vårdande skönhet. Produkterna är fria från starka kemikalier, färgämnen, nanopartiklar, syntetiska ingredienser, talk, parabener, parfym, olja, silikon, utfyllnadsmedel som konserveringsmedel och bismuth oxychloride. Till skillnad från exempelvis Bare Minerals, som dessutom kostar dubbelt så mycket. Bismuth oxychloride är ett ämne som många får problem med, när huden svettas kan detta ämne nämligen göra så det kliar och blir irriterad.

Idag finns det 118 produkter i Lily Lolos sortiment. 18 nyanser av foundation, från väldigt ljus till mörk. 6 nyanser av concealer. 3 olika puder. 4 olika bronzers och skimmerpuder. 10 olika rouge, 29 nyanser av ögonskugga och 5 kajalpennor. 6 olika läppglans och 8 olika syntetiska borstar. Du kan se mer av deras sortiment på de olika länkarna ovan. Inga produkter är heller djurtestade i något led.

Detta är Clementine. Mer info om de tre lookerna jag har kommer!

Till våren och sommaren har de tagit fram 7 olika makeuplooker som lockar till inspiration. De har hämtat inspirationen från olika sommarblommor, som rosor och körsbärsblommor, frukt som clementiner och varma nyanser från Söderhavet och ädelstenar som grön opal. Jag har tre av dessa looker som jag ska visa produkter ifrån, men får göra det senare i veckan när det är dagsljus (ska jobba två dagar nu så det får vänta lite).

Nedan inspirerande bilder på hur de olika lookerna kan appliceras! Bilden kommer från Tina-Beleza, besök gärna hennes blogg för inlägget om Lily Lolo!