Följande råd fick jag via min sköldkörtellista, thyroid.se, från en medlem som fått råden av kostterapeuten Johanna Falk. Kul att se att även de fattar nackdelarna med vitt mjöl…
Råd för en riktigt fin gyllenbrun solbränna:
- Undvik att äta mat som skapar inflammationer (brännskador) såsom vitt mjöl, vitt socker, tillsatsämnen och dåliga fetter.
- Ät mat som är rik på antioxidanter (skyddar mot rodnader). Det betyder mat med mycket färger som grönt, orange, blått, rött.
- Ät mat som innehåller naturliga fettsyror som lax och annan fet fisk, nötter, avokado, oliver, kokos etc.
- Ta extra zink, selen, betakaroten, D-vitamin, B6, lykopen, om du vill förstärka effekten.
- Ta också fiskolja och jättenattljusolja, så skimrar huden lite extra.
- Sätt på en t-shirt mitt på dagen och var måttfull med solskyddsmedel som kan innehålla många skadliga ämnen.
- Sola med förstånd och njut av skugga och svalkande bad.