29 april, 2024
Okategoriserade

Arkösund

Som jag skrev i fredags så var vi då och besökte Arkösund, en riktigt fin pärla i Östgötska skärgården. Ca 45 minuter med bil nästan rakt österut från Norrköping ligger Världens Ände, jo, de har faktiskt en gata som heter så här.

Finns väl kanske inte så mycket att göra eller se här, mer än den vackra kusten då. Vi gick till hamnen och fotade båtar och blommor, sedan över till Badholmarna där vi satt i den underbara kvällssolen i någon dryg timme. Det var så oerhört skönt, vi åt middag på en filt och njöt. Fotograferade varandra i den vackra kvällsljuset och lyssnade på de skränande tärnorna på holmen brevid.

Börjar med lite allmänna bilder på Arkösund, så ni får se på ett ungefär hur det ser ut. Så tar vi de fina blommor-i-motljus senare.

Längre än så här kommer man inte per bil. Vår lilla Citroën, Birger kallad, står på parkeringen bakom oss. De bilar ni ser till vänster är förhyrda. Men detta är alltså Arkösund. Välkommen!

Badholmarna, sedd från hamnen

Badholmarna, här är den första bron för att komma ut till den.
Hamnen från Badholmarna.

 

Äntligen framme vid vår destination! Vi satte oss precis bakom Anders på bilden, så otroligt ljuvlig.

Mer bilder kommer, då på vår resa via Stegeborg och hem. Och bilder på mig och Anders i kvällsljus… ;)

8 tankar på “Arkösund

    1. Nja, det vet jag faktiskt inte… 15 mil ungefär, ganska långt. Arkösund ligger i nordöstra kusten, Västervik i sydöstra, på andra sidan i Småland.

  1. hM JA!! VE3T JAG MYCKET VÄL VART DET ÄR vI HAR NÄMLIGEN SOMMARHUS DÄR.. sksa kolla på goggle om Arkösund.
    Påminner lite lite om Råå utanför helsingborg det kan du kolla om du vill

  2. Tjena Karin.

    Fina bilder från Arkösund som du lyckats att fånga. Kan väl hålla med att det inte finns så mycket att göra i Arkösund 11 månader om året. Men under juli händer det ganska mycket där med artister & dyligt. Själv gillar jag att ta båten ( som ligger i Arkösund ) ut i skärgården & bara vara efter allt det köriga livet man har i staden. Detta lät väldigt djupt ser jag men detta är att ladda batterierna. Hoppas du kommer att få se vyerna från havssidan.
    Mvh Putte.

    1. @Patric Jonsson, Tack så mycket! Har aldrig varit i skärgården på vintern, kan tänka mig att det är ganska blåsigt och kallt – men vackert =) Skulle vara härligt med en båt och åka ut en vacker vinterdag… Men inte i full storm som de i olyckan i Harstena!

Kommentarer är stängda.