Vegetarisk lasagne med aubergine
Recept från Tasteline.com.
Indigredienser, ca 3 personer:
1 st aubergine
efter smak salt
efter smak olivolja
125 g färsk bladspenat
Lasagneplattor, gärna färska
Tomater
Färsk basilika
Färsk oregano
mozzarella eller mager gratängost
1. Skär auberginerna i skivor och lägg dom på ett fat. Strö salt över dom och låt stå ca 30 minuter. Skölj av och klappa dem torra.
2. Häll på olivolja och låt det sugas upp av auberginerna. Stek i stekpanna eller grilla tills de är gyllenbruna på båda sidorna. Ställ åt sidan.
3. Förväll spenaten i kokande vatten i 10 sekunder och låt rinna av.
4. Smörj en ugnsfast form.
5. Lägg ett lager pastaplattor (använd stora färska) i formen och täck med skivade tomater, basilika, oregano, aubergine (äggplanta) och spenat.
6. Strö över hyvlad parmesanost och riven mozzarellaost.
7. Varva resten av ingredienserna.
8. Det översta lagret ska vara ost och färsk oregano samt tomat.
9. Grädda lasagnen i 175 grader ca 40 minuter eller tills lasagnen är genomvarm.
Ska du säga! :)
Tack! Hoppas på en riktigt mumsig middag.