24 april, 2024

Offtopic: Hjälp med inredning!

I september flyttar jag och Anders till en EEEENORM trea på 108 kvm! Jag har idag 49 kvm så det kommer bli väldigt glest möblerat till en början! Det är iofs inget jag har problem med, blir skönt med lite fria ytor. =) Däremot skulle jag vilja ha er hjälp med köksbord.

Ska det vara runt? Fyrkantigt? Svart eller vitt eller ek? Vi har bestämt att köket ska gå i svartvitt, men bordet är ju viktigast. Hilfe!

6 tankar på “Offtopic: Hjälp med inredning!

  1. Då kan jag vara tilll hjälp hoppas jag.
    Runt eller ovalt.Båda gör att fler ryms runt bordet och enligt feng shui kan energierna flyta fritt runt bordet utan att stanna upp och det är mera gästvänligt och inbjudande.
    Ett fyrkantigt bord gör att avståndet mellan de sitande ökar,tex om man sitter på kortsidan.
    Det finns många vita bord i olika prisklasser,Sedan kan du ha svarta stolar till eller trä,allt passar.
    Ek har varit populärt så länge att det är inaktuellt tycker jag men ett vitt bord passar till allt och är snyggt med en duk på om du vill variera.
    Men det viktigaste…Runt eller ovalt.

  2. Viveka: Tack, har också tänkt runt och vitt med svarta stolar. Tror det blir fint. Var ska jag placera sängen förresten, enligt Feng Shui? Sovrummet är det rummet brevid köket.

  3. Vackert rum!Man bör ngt fast bakom sängen som en vägg.Man ska se utgångarna så att ingen kan “smyga “sig på en.-Alltså sänggavel mot vä.vägg på ritningen.Då har ni koll på alla utgångar.
    “Energierna” kan bli för oroliga om dom far mellan balkongdörren och öppningen till “lilla gången” och ni ligger mitt emellan,så dämpa med tyger som draperi och dra för lilla gången och långa gardeiner att dra för föstren när ni ska sova.Inga speglar i sovrummet åtminstone inte så att ni ser er själva i sängen för energi studsar fram och tllbaka genom den.Inga elektriska prylar helst,ingen dator ,ingen tv,ingen el klocka.Ingen hylla över sängen som kan tynga ner er.Bilder på tvåsamhet,tex på par eller två bilder eller två ljusstakar etc.Kul må du tro.Kolla “feng shi för svenska hem” av Agneta Winkvist.

  4. Hoppas det blir lättare att flytta oss till nya lägenheten än att flytta bloggen :).

    Tackar också för tipsen för goda energier hemmavid i vårt nya hem :) !

  5. Hum, är denna lägenhet möjligtvis belägen vid Olaikyrkan? Och står tom i detta nu?
    Isåfall blir vi nästan grannar. Eller i nån dag isåfall, eftersom jag flyttar norröver i september. :)

  6. elliptiskt och vitt med stolar i loika färger som färklickar i ett annars stilrent kök. det hade jag valt iaf. om man vill ha den moderna stilen då.

Kommentarer är stängda.