28 mars, 2024
Okategoriserade

Skabbigt öra

Jag försökte ta en bild på Wendys öra här, men fick inte fokus riktigt. Men hennes öron har blivit liksom hårlösa, kan det vara skabb eller nåt? Det verkar inte klia så mycket dock, hon kanske bara är en gammal tant som blivit skallig? Någon som vet?

7 tankar på “Skabbigt öra

  1. Dels är ju Wendy, precis som du säger, ingen ungdom längre. Flintis-öron har jag sett hos många äldre kissar:) Sen kan det vara så att hennes hud är väldigt torr nu, och då kan håravfall också inträffa. Det har ju varit en exceptionellt kall vinter även nere hos er, och då sjunker ju luftfuktigheten både ute och inne. Det påverkar både djur och människor. Vi människor kan dricka mer vätska för att kompensera, men katter (och då helst gamla sådana) är generellt lite dåliga på att dricka mycket vatten och då torkar deras hud ut en smula. Testa att smörja Wendys öron med någon parfymfri mjukgörande salva och se om det blir bättre:)

  2. Jag är också säker på att det har med åldern att göra. Men är du orolig så ring en vetrinärsstation för rådgivning. Men, som sagt, är det inte sårigt eller irriterat så är det nog inget mer än att hon blir lite tunnhårig. Hon är ju så fin och fluffig för övrigt menar jag. Jag skulle aldrig kunna tro att hon är den åldern hon är bara av att se ett foto av henne. :-)
    .-= » Veronicas senaste inlägg: En liten närmare koll på IsaDoras nya vibrerande mascara =-.

  3. Nog har hon blivit mer tunnhårig över hela kroppen, trasslar sig enklare också numera. Men jag kanske skulle ringa bara för att kolla henne, hon är ju snart 17 år och kanske behöver kollas upp lite.

  4. Skabb ser ut som svarta skorpor inne i hörselgången och kliar hemskt för katten. Öronen har väl en annan päls än den på hennes förtjusande kropp skulle jag tro. På mina kissarsyns huden mera på öronen pga kortare hår. Go Wendy!

  5. Min siames som jag växte upp med blev också tunnhårig på och runt öronen när han var i den åldern, öronskabb ser helt annorlunda ut och Wendy är ju också en innekatt så jag tvivlar på att det är det. :)

  6. Jag har ju som bekant 4 katter och två av dem är 10 och 9 år gamla, men jag tycker att deras öron alltid har sett ut så där :) De har tofsar I öronen men inte mycket päls PÅ öronen (gäller alla fyra)…
    Alla mina katter är extremt torra i huden nu och kliar sig mer än vanligt. Men de har alltid varit väldigt kala runt huvudet och öronen och jag tror det beror på allt fjäskande = stryker huvudet mot ALLT!
    Och mina katter älskar att bli kliade, klappade runt och på öronen, tydligen så kliar öronvax lika mycket på en katt som på en människa! :)

Kommentarer är stängda.