Hallå!

Har ikväll suttit och retat upp mig på en tråd som spårade ur på fb, jag efterlyste idéer om hur vi ska få Nadine att tycka det är kul att läsa och fick höra att det inte är viktigt att kunna stava ordentligt. Visst, vi är alla olika, men JAG tycker det är viktigt med ett korrekt språk och det var ju MINA (räknar Nadine som min med faktiskt) barn det handlar om. Jag vill försöka uppmuntra henne till att fly in i böckernas värld och därigenom få ett rikare och mer varierat språk. Nu har hon ju lärt sig läsa och skriva på norska vilket hon verkar klara bra, vad är då problemet att hon även lär sig det ordentligt på sitt eget modersmål (svenska)?

Grr. Brinner i peruken på mig!

Nåja, dags att besöka er! Kul att ni var så många idag! :D

Deltagare Grön Onsdag

  • Helena var först ut och hon visar en skön holo från Cirque. Otroligt vackert, men håller med om att det inte är så unikt numera.
  • Ingegerd deltar med ett gräsligt fint lack från Dreamland! Ser riktigt härligt ut, gillar nyansen så mycket!
  • Lottsky visar ett Cetuem, nog har du köpt det där från mig? Hade kunnat vara riktigt fin, skitlack hehe!
  • Linda med de vackraste naglarna visar Colors by Llarowe, slurp mums wowsa! Riktigt vackert!
  • Emelie visar en mejk med min favvopalett från Wet n Wild! Älskar den men har förstört den finaste skuggan :(
  • Kerstin har också gett sig på Depends nya vårlack, hon visar en vårig nailart som var riktigt mysig!
  • Emma påminner om alla lösa burkar med skuggor, de kan användas till snygga eyeliners! Så snyggt med skugga från Fyrinnae.

An InLinkz Link-up

  1. Jag läste själv otroligt mycket som barn och gör fortfarande så jag förstår verkligen att du vill hjälpa Nadine med detta. Kan för övrigt inte förstå hur man kan säga att det inte är viktigt att kunna stava, i vilken värld då? Visst, det finns stavningskontroll och man kan hävda att det är innehållet som räknas men faktum är att ju att hur en text presenteras är otroligt viktigt och jag skulle ha svårt att ta en skriven text fullspäckad med stavfel på allvar, tveksamt hur långt jag skulle komma faktiskt, känns som att man lägger ner om en text inte är tillräckligt välskriven, tyvärr. Hörde förresten att vi ska hänga på DB Expo, kul! Ska du gå båda dagarna?

  2. Håller så med dig! Lärde mig uppskatta böcker tidigt, det gav mig ordförråd, en säkerhet i att uttrycka mig och intresse för att skriva själv! Så det ÄR viktigt och vad vissa människor än tror så finns det gott om personer som bryr sig – en arbetsansökan som är illa stavad och illa formulerad lär inte gå så långt i processen, t e x. Inte för att vara elak, men illa formulerade skrivna stycken ger ett intryck av lite slöhet och dumhet – att det sedan finns dyslektiker är en helt annan fråga.

Comments are closed.