clinique-nudefoundation-1

Fick hem en nyhet som lanserades i april – nya Clinique’s Chubby in the Nude Foundation Stick. Jag fick nyansen Nude Abondant Alabaster och den passar mig bra just nu. Vad jag förstår kommer följande tre nyanser finnas tillgängliga i Sverige, Chubby In the Nude Abondant Alabaster, Chubby In the Nude Intense Ivory och Chubby In the Nude Grandest Gold Neutral. De finns dock inte på Clinique.se ännu.

Jag har testat den litegrann redan och finner den högst trevlig att arbeta med! Lätt att blenda med en platt kabukiborste tex och täcker precis lagom mycket.

Clinique har också lanserat lite olika sätt att använda den på, läs nedan för lite tips! Min tanke är att jag skulle efterfölja dessa och visa hur resultatet blir. Får se om jag hinner med det!

Clinique’s Chubby in the Nude Foundation Stick lanserades i april och kostar 275 kr.

 

clinique-doodle

 

 

För felfri, full täckning: Flower Power
Behöver du mer täckning överallt? Klottra en blomma på din panna, äpplen på dina kinder, och hakan. Använd fingrarna för att blanda väl.

Highlight och lyfta dina ögon: Curious Kitty
För att highlighta och skapa en mer lyft, lysande utseende, rita tre ”whiskers” på båda sidor av ansiktet. För maximal effekt, se till att den övre morrhår är längst upp i kindbenet, och blanda alla tre whiskers uppåt och mot tinningarna. Fyll i en söt liten kattnäsa. Blanda väl med fingrarna.

För ren, all-over täckning: Tick Tock
För ren (lätt till måttlig) all-over täckning, applicera din foundation i streck på 00:00, 3:00, 6:00 och 9:00 positioner. Blanda väl. Ta mer där det behövs för att öka opacitet. (FYI, Chubby i Nude Foundation Stick har lång hållbarhet, också.)

För att täcka en fläck: Pirate Map
Fått en finne (eller två)? Markera platsen med ett X. Rita över en fläck, och gör en streckad linje över ansiktet. Stiftet täcker dina orenheter utan at dra uppmärksamhet till den.

För att markera dina bästa egenskaper: Splish Splash eller Twinkle Twinkle
Ta fram dina bästa egenskaper med ett stift som är en nyans ljusare än din hudfärg. Klottra i mitten av pannan, toppa dina kindben, och de yttre hörnen av dina ögon. Blanda väl.

För kontur: Deer Me
Som en hjort i strålkastarsken (men sötare … och med kontur). För subtil konturering av din ansiktsform, fyll i T-zonen, tillsätt lite rådjursnäsa och dra tre små cirklar på dina kinder. Blanda väl. För en mer dramatisk kontur, prova en något djupare nyans av foundation.

Att definiera kindben: Shooting Star och Dollface
Vill du ha grymma kindben? Använd en foundation en nyans djupare än din hudfärg för att förbättra den naturliga ansiktets konturer. Klottra längs kindbenen och sedan blanda nedåt.